De buurtsportcoach helpt u op weg!

Bewegen is het beste dat u kunt doen om gezond te blijven. Elke dag een half uur wandelen helpt al heel veel. Het maakt uw hoofd lichter en uw lichaam sterker. Bewegen kan heel intensief en ambitieus, bijvoorbeeld duursporten of topsporten, maar het kan ook eenvoudig en makkelijk uitvoerbaar zijn. Zeker in de tijd waarin thuiswerken de regel is en dat dit ook na de coronacrisis een onderdeel blijft.

Coronakilo’s

Het afgelopen jaar heeft sporten en bewegen bij veel mensen stil gestaan. Straks wilt u misschien weer lange wandelingen maken, surfen, voetballen of wat dan ook. Iedereen op zijn of haar eigen niveau. Om straks ook weer gezond te bewegen is het nu de beste tijd om langzaam de coronakilo’s te verbranden, zodat je weer fit aan de start komt te staan.

Buurtsportcoach

Voor iedereen die zich afvraagt hoe regelmatig te bewegen, willen we in Veere meehelpen aan het verlagen van de drempel om te bewegen. We doen dit met behulp van tips van de buurtsportcoach over alles wat met bewegen te maken heeft. Bewegen op uw thuiswerkplek, bewegen op afstand, bewegen in klein groepsverband, persoonlijke tips en ondersteuning, enzovoorts. De buurtsportcoach van de gemeente Veere helpt jou hiermee.

Informatie delen

Een andere manier om iedereen te helpen met bewegen is het delen van informatie. Maar ook het wegnemen van hindernissen. Kijken wat u zelf kan, en helpen bij het vinden van een wandelmaatje, trainingsmaatje, verenigingen of materiaalkeuze.

Begin bij jezelf

Niemand weet beter wat je beperkingen, wensen en ambities zijn. Dus begin uzelf en bepaal wat u nodig heeft om het vol te houden. Is dat een maatje, of een schema, of is het informatie om wisselende oefeningen te doen. Begin klein, op uw werkplek thuis of rond het huis is al heel veel mogelijk. Denk al aan yoga of strekoefeningen om uit uw stoel te komen en uw lichaam even wakker te schudden.

Begin coronaproof

Op dit moment is het virus nog een groot risico. Nu beginnen kan het best door uw bewegingsactiviteiten coronaproof op te pakken. Dat kan alleen, of met alle online mogelijkheden zoals online cursussen en dergelijke. Op die manier is het veilig voor uzelf en uw omgeving. Als de veiligheidsrisico’s afnemen heeft u al een goede basis om met anderen te gaan wandelen, fietsen, of andere sporten uit te oefenen.

We helpen je op weg

Om alvast te beginnen: aan het eind van dit artikel staan oefeningen die u thuis kunt doen. Eenvoudige oefeningen om uw lichaam weer te laten wennen aan het bewegen, of om op te starten. Als u meer hulp wilt hebben, dan kunt u met ons contact opnemen en helpen u verder.

Neem contact op met onze buurtsportcoach Bart

Bart is één van onze buurtsportcoaches. Wilt u beginnen met bewegen? Wilt u meer gaan bewegen? Of wilt u een schema ontvangen om wekelijkse uitdagende beweegoefeningen uit te voeren? Bij Bart kunt u terecht voor al uw beweegvragen via mail Bart@fitnessdedriehoek.nl

 

Bart van Wuijckhuijse - Buurtsportcoach
wandelen