Op dinsdag 12 september startte de Zeeuwse Milieufederatie (ZMF) een actie met het uitdelen van gratis boompjes voor de tuin. Deze actie was een dusdanig groot succes, dat de boompjes al op zijn.

Planten en bomen beter dan tegels

Planten en bomen nemen meer water op dan een terras. Bij hevige regenbuien heeft u met een groene tuin daarom minder kans op wateroverlast. Een groene tuin is op warme dagen bovendien koeler dan een tuin met veel tegels. Elke tegel die u weghaalt en vervangt door planten, is een stapje in de goede richting.

Wip een tegel en krijg een tegoedbon

Help mee om onze prachtige gemeente groener en duurzamer te maken! Doe mee aan het Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen. Tot en met 31 oktober kunt u uw gewipte tegels opgeven via www.nk-tegelwippen.nl(externe link). Uw gewipte tegels worden opgeteld bij de tegelstand van de gemeente en de Nationale Tegelteller. Behalve het positieve effect op uw eigen gezondheid helpt u meteen de natuur een handje.

Voor het verwijderen van tegels uit uw tuin kunt u een tegoedbon krijgen waarmee u bij een aangesloten verkooppunt in de gemeente Veere planten of ander groen kunt kopen.

Hoe doet u mee?

Iedereen kan meedoen, u hoeft geen volleerd tuinierder te zijn. Om u te helpen stelden wij een lijst van bomen, struiken en planten uit eigen land samen, want die doen het in ons klimaat het beste. Zij zijn bovendien extra goed voor veel verschillende dieren en planten in uw tuin. Voor alle actievoorwaarden verwijzen wij u naar de pagina Doe het zelf! Elke tegel telt! op onze website .

tuin