Op donderdag 15 april konden inwoners van Biggekerke in gesprek met de gemeente om hun vragen en zorgen te delen over de plannen van projectontwikkelaar Dormio voor een hotel-resort aan de grens van Biggekerke. Dormio heeft op het Kaasboerterrein een plan ingediend voor een hotel-resort op basis van een bouwvergunning uit 2011.

Mogelijkheden en ontwikkeling

Met de inwoners is uitgebreid gesproken over de geschiedenis en over de mogelijkheden. Er is door de gemeente toegezegd de inwoners op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Op de pagina 'Ontwikkeling Kaasboerterrein Biggekerke' vindt u de documenten, het verslag van de bijeenkomst op 15 april en andere actuele informatie.

Beoordeling informatie Dormio

De gemeente heeft aan de initiatiefnemers aanvullende rapporten opgevraagd. Bijvoorbeeld over de impact op stikstof, geluid, maar ook de controles op de asbestsituatie. Deze rapporten heeft de gemeente ontvangen en beoordeelt deze nu. De rapporten en beoordelingen maken deel uit van de besluitvorming of de bouwaanvraag uitgevoerd kan worden. Mocht u vragen hebben over alles wat met het kaasboerterrein te maken heeft, stuur dan een mail naar vragendekaasboer@veere.nl.