Samen met alle waterschappen in Nederland organiseert waterschap Scheldestromen dit najaar verschillende publieksactiviteiten. Op de sup, in de kano of wandelend langs de waterkant… helaas komen we overal zwerfafval tegen. Dat is slecht voor de waterkwaliteit en voor planten en dieren die in en om het water leven. Steeds meer mensen rapen zwerfafval rond het water op en daar zijn de waterschappen erg blij mee. Tijdens de activiteiten van het waterschap kan iedereen z’n steentje bijdragen door mee te scheppen voor schoon water. Naast de activiteiten vraagt het waterschap op verschillende manieren aandacht voor het belang van waterbeheer in Nederland.

Scheppen voor schoon water vanaf uw sup – 17 september 16.00 uur

Als aftrap van onze activiteiten en voorafgaand aan World Clean Up Day op 18 september deelt dijkgraaf Toine Poppelaars op vrijdag 17 september materiaal uit aan enkele suppers die in de Veerse Watergang vuil gaan rapen.

Poppelaars: “Het is jammer dat zulke activiteiten nodig zijn, maar het is erg mooi om te zien dat zo veel mensen bezig zijn om de natuur schoon te krijgen. Afval is slecht voor de dieren maar het is ook nadelig voor onze persleidingen en zuiveringen en het is erg moeilijk om microplastics uit het water te verwijderen.” We nodigen mensen uit om op World Clean Up Day ook op pad te gaan en hun opbrengst met ons te delen met #scheppenvoorschoonwater. Georganiseerde activiteiten op deze dag zijn terug te vinden op: WorldcleanupDay

Waterwandelingen

Wordt een waterbaas! De Unie van Waterschappen heeft een routeboekje met opdrachten uitgebracht. Het maakt niet uit waar u wandelt, langs de sloot of op de dijk, met dit boekje kunt u leerzame opdrachten uitvoeren tijdens het wandelen. Op onze sociale mediakanalen vertellen we hier meer over.

Op de social media kanalen Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram van de Scheldestromen worden dit najaar allerlei berichten gedeeld over hoe zij scheppen voor schoon water en delen ze tips hoe iedereen zelf ervoor kan zorgen dat het water schoon blijft: hoe haalt het waterschap medicijnresten uit het water, waar gaat u met uw frietvet naar toe, waarom staan die grote bakken langs de kust er en het belang van blikvangers en hoe wordt u ook een waterbaas?

Al deze activiteiten staan samen op www.scheldestromen.nl/waterbazen.