Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zogenoemd groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR.

Hoe werkt het precies?

Automobilisten kunnen zich via RegelZorg Rijbewijskeuringen in Wijkcentrum De Burgerij in Vlissingen op dinsdag 20 juni medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. 

Houd zelf de einddatum van uw rijbewijs in de gaten en begin 4 maanden voor deze datum met het verlengen van uw rijbewijs, indien u ook medisch gekeurd moet worden.    

Gezondheidsverklaring

De eerste stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online op mijn cbr.nl(externe link), via DigiD met SMS- of App-verificatie. Een papieren Gezondheidsverklaring kunt u kopen bij de meeste gemeenten of via RegelZorg(externe link). Deze vragenlijst over uw eigen gezondheid moet u eerst zelf invullen en opsturen naar het CBR. Als antwoord krijgt u van het CBR het Verslag (soms meer dan één), die de keuringsarts moet invullen. Op dát moment kunt u pas een afspraak maken voor de keuring. De artsen waar RegelZorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal voor u in en versturen deze direct naar het CBR. 

Kosten

  • Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 55,00.
  • Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs € 70,00.

Afspraak maken

Een afspraak voor het spreekuur kunt u uitsluitend maken via RegelZorg: Via de website: www.regelzorg.nl(externe link) of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: 088 23 23 300.

Voor het laten invullen van een rapport oogarts gaat u naar www.regelzorg.nl/oogarts(externe link).

Kijk voor meer informatie op de website van Regelzorg(externe link).

Rijbewijskeuring