Vorige week zijn de renovatiewerkzaamheden aan verenigingsgebouw de Halve Maan in Oostkapelle gestart. Door de renovatie verlengen we de levensduur van het gebouw met 25 jaar. Ook verbeteren we de uitstraling van het gebouw en verduurzamen we de Halve Maan naar een Bijna Energieneutraal Gebouw (BENG). De renovatiewerkzaamheden worden uitgevoerd door Bouwbedrijf Schrijver en installatiebedrijf Synto.

Planning bouw

Als eerste wordt de sporthal gerenoveerd. Deze kan in september weer in gebruik genomen worden. De kleedruimtes zijn vanaf 7 oktober weer beschikbaar. De overige ruimtes en gevels worden eind november opgeleverd. Hierna wordt het gehele gebouw weer in gebruik genomen.

Renovatie Halve Maan - buitenkant
Renovatie Halve Maan - buitenkant
Renovatie Halve Maan - binnenkant
Renovatie Halve Maan - binnenkant
Renovatie Halve Maan - sportzaal
Renovatie Halve Maan - sportzaal

Beperken overlast

De renovatiewerkzaamheden zorgen ongetwijfeld voor overlast voor omwonenden van de Halve Maan. Wij proberen deze overlast zoveel mogelijk te beperken. Dit doen we door omwonenden en gebruikers van De Halve Maan op de hoogte te houden van de stand van zaken en planning rondom de renovatie. Een belangrijk aandachtspunt hierbij is het parkeren. Hiervoor verwijzen wij zoveel mogelijk door naar het terrein van de Zionskerk, om zo de parkeerdruk voor bewoners te verminderen. Daarnaast wordt bouwverkeer geweerd uit de Schoolstraat.

Meer informatie over de renovatie van De Halve Maan in Oostkapelle vindt u op de pagina Maatschappelijke voorzieningen.