“Heb je een laag inkomen, heb je schulden, denk je in aanmerking te komen voor de energietoeslag? Neem contact op met Orionis Walcheren!” Dat zegt de directeur van Orionis Henk Guise tijdens het werkbezoek van de wethouders De Visser en Tuk.

“Orionis is er om mensen te helpen”, houdt Henk Guise de beide wethouders (zie foto) voor, “het kan niet vaak genoeg gezegd worden.” Daarbij wordt de drempel om bij Orionis aan te kloppen volgens Guise gelukkig steeds lager. “Het feit dat mensen de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen, komt steeds meer uit de taboesfeer. Er wordt opener over gesproken omdat het – helaas – steeds meer mensen raakt.” 

Er zijn meer redenen waarom de drempel lager lijkt te worden. “We krijgen steeds meer signalen dat klanten tevreden zijn over het werk dat we leveren, we stellen de klant centraal en dat werpt zijn vruchten af.” zegt Guise: ”Er komt meer vertrouwen in onze dienstverlening. Natuurlijk kunnen we niet alle problemen oplossen, maar er is vaak meer mogelijk dan men denkt óf weet.” Beide wethouders zien ook dat Orionis flink aan de weg timmert. Tuk: “Orionis is er voor onze inwoners en dat willen ze laten weten ook." 

Maar tijdens het werkbezoek ging het over meer: Orionis helpt namelijk niet alleen bij inkomen en schulden. Ze ondersteunt Walchers breed de inwoners ook op het gebied van werk. Tuk: “Orionis helpt inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt bij bemiddeling naar werk. Daarnaast is het Werkleerbedrijf onderdeel van de organisatie.” Guise: “Dat is een plek waar aangepast en beschut werk wordt aangeboden. Waar medewerkers zich ontwikkelen, binnen het Werkleerbedrijf of naar een baan op de ‘reguliere’ arbeidsmarkt.” De Visser: “Dat laatste is heel belangrijk: voor de betrokkene zelf maar ook omdat we echt iedereen nodig hebben in de krappe arbeidsmarkt van vandaag. Mooi dat Orionis óók daaraan een bijdrage levert.”
 

Contact

Wil je contact opnemen met Orionis Walcheren? Dat kan telefonisch, per mail, maar men kan ook zonder afspraak binnenlopen op één van de spreekuren.

Contactgegevens

Receptie

Oostsouburgseweg 10
4382 NH Vlissingen
maandag tot en met vrijdag tussen 08:15 uur en 16:30 uur

Telefoon

(0118) 432 700

Het Klant Contact Centrum is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 08:00 uur en 17:00 uur. 

Inloop geldzorgen: twee spreekuren per week

  • elke dinsdag van 9:00 tot 13:00 uur op het kantoor van Orionis Walcheren aan de Oostsouburgseweg 10 in Vlissingen
  • elke donderdag van 10:00 tot 11:00 uur in de ZB bibliotheek van Middelburg aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg

Een afspraak maken is niet nodig

Wethouder De Visser en wethouder Tuk op werkbezoek bij Orionis