Molen Serooskerke

De gemeente Middelburg, Vlissingen en Veere doen samen mee aan de Nationale Open Monumentendag. Deze dag is uitgegroeid tot het grootste eendaagse culturele evenement van Nederland. Ieder jaar trekt deze dag ruim 850.000 bezoekers.

De Open Monumentendag is een manier om mensen intensiever in contact te brengen met hun historisch gebouwde omgeving. Dit moet de belangstelling voor monumenten en monumentenzorg vergroten. 

Landelijk zijn er duizenden monumenten gratis geopend voor publiek. Ook de deuren van een groot aantal monumenten in de gemeente Veere zijn tussen 10.00 en 17.00 uur geopend. Naast de openstelling worden er extra activiteiten georganiseerd zoals: een tentoonstelling, muziekuitvoering of rondleiding.  

Open Monumentendag 2019

Walcherse plekken van plezier

Hoe hebben mensen zich in de loop der eeuwen op het eiland Walcheren vermaakt? Welke monumenten herinneren daaraan? Met het thema: 'Plekken van Plezier' sluit de organisatie van de Open Monumentendag aan bij het actuele thema van de European Herritage Days 2019: 'Arts and Entertainment'. De Open Monumentendag is onderdeel van deze Europese monumentendagen. 

Het thema van dit jaar gaat over plekken waar mensen voor en mét plezier naartoe gingen en gaan. Of dat nu het theater, de de dierentuin, het museum, een sportclub of hotel is. Het barst op Walcheren van de monumenten van ontspanning, vermaak, plezier en vrije tijd. In de gemeente Veere zij geen monumentale schouwburgen, bioscopen en museumgebouwen te vinden. Dit wil niet zeggen dat er geen plekken van plezier zijn.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de deelnemende monumenten in de gemeente Veere? Bekijk ons vernieuwde magazine (19.27 KB). 

Vuurtoren Westkapelle en Grote Kerk Veere