Ter compensatie van de coronamaatregelen stond het college minicampinghouders in onze gemeente het toe om ook in de winter de campings open te houden. De gemeente heeft deze winteropenstelling geëvalueerd met de eigenaren en andere betrokkenen. Op basis van deze evaluatie besloot het college van Veere ook deze winter de minicampings open te houden.

Aanleiding

Het was voor minicampings in de zomerperiode niet mogelijk om gasten te ontvangen vanwege de toen geldende coronamaatregelen. Tot 1 juli 2020 moesten (camping)gasten privé sanitair hebben en bleven de gemeenschappelijke sanitair gebouwen dicht. Heel veel ondernemers moesten de gemaakte boekingen annuleren omdat ze niet aan deze voorwaarden konden voldoen. Of gasten durfden of konden niet komen en wilden zelf annuleren. Het fenomeen “voucher” werd uitgevonden.

Voucher verzilveren

Met deze voucher konden gedupeerde gasten op een later tijdstip hun vakantie inhalen. De gemeente Veere college bood de mogelijkheid om ook in de winter open te blijven. Op deze manier was er compensatie voor de geleden schade eerder in het seizoen door de corona-maatregelen en als alternatief om de uitgegeven vouchers te verzilveren.

Caravan met voortent