9 op de 10 Nederlanders ontvangen NL-Alert bij een noodsituatie. Ook 73% van de mensen van 75 jaar en ouder ontvangt een NL-Alert. Dit aantal is een stuk lager dan het gemiddelde. Misschien heeft ook u weleens een NL-Alert gemist, bijvoorbeeld omdat uw mobiele telefoon uit stond. Wilt u er zeker van zijn dat u een NL-Alert ontvangt bij een noodsituatie? Zorg er dan voor dat uw mobiele telefoon is opgeladen én aanstaat.

Een groot deel van uw leeftijdsgenoten heeft een mobiele telefoon

Misschien geeft uw mobiel een gevoel van veiligheid. En gebruikt u de mobiele telefoon voor contact met vrienden, kinderen en kleinkinderen. Maar staat deze altijd aan?

Wanneer de mobiel uitstaat, bestaat de kans dat u een NL-Alert mist. We hopen dat u dan op een andere manier geïnformeerd wordt. Maar het is fijn als u het direct weet via mobiel.

Laad ‘m op en laat ‘m aan

Om NL-Alert te ontvangen, moet uw mobiel opgeladen zijn én aanstaan. NL-Alert wordt alleen tijdens de noodsituatie verstuurd en komt niet binnen wanneer u uw mobiele telefoon op een later moment weer aanzet. NL-Alert werkt daardoor anders dan een sms-bericht of voicemail. Staat uw mobiele telefoon uit, dan mist u het NL-Alert. Om NL-Alert te ontvangen is het dus belangrijk dat uw mobiel aanstaat. Laad ‘m op en laat ‘m aan.

NL-Alert testbericht

Op 7 juni 2021 was er een testbericht van een NL Alert. Als het goed is heeft u deze ontvangen. Zo niet? Kijk dan eens op de website van Veiligheidsregio Zeeland.  

Het volgende testbericht is op 7 december om 12.00 dan weet u of het weer of het goed is ingesteld.