Stop Heling

Lees voor
Home > Ondernemers > Stop Heling

Stop Heling

Voorkom diefstal en heling

Ook wel eens in de gelegenheid geweest om voor een klein bedrag iets te kopen op straat of via marktplaats of een product te kopen dat 'van de vrachtwagen is gevallen'? De aankoop van dit soort goederen lijkt onschuldig en kan aantrekkelijk zijn. Er bestaat echter een kans dat u een goed koopt dat van diefstal afkomstig is. Dieven verdienen geld aan de verkoop van gestolen spullen. Kijk voor tips om heling te voorkomen op www.stopheling.nl. Maak inbraak en diefstal voor een dief niet aantrekkelijk en voorkom dat misdaad loont.

Diefstal fiets voorkomen

U kunt zelf maatregelen treffen om te voorkomen dat uw fiets wordt gestolen. Met de volgende tips maakt u het een dief een stuk moeilijker om uw fiets te stelen:

  • Zet uw fiets altijd op slot. Ook in een berging of als u maar even weg bent. 
  • Stal uw fiets in de daarvoor bestemde rekken of (bewaakte) fietsenstallingen. 
  • Stal uw fiets op een zichtbare, goed verlichte plek waar veel voorbijgangers komen. 
  • Gebruik een erkend fietsslot en liefst twee verschillende sloten. Bekijk tips voor de beveiliging van uw fiets.
  • Bevestig het frame van uw fiets met een extra slot aan een vast punt, zoals een fietsenrek, een paal of een hek. 
  • Doe altijd en zo snel mogelijk aangifte bij de politie als uw fiets is gestolen.

Digitaal Opkopers Loket (DOL)

Als ondernemer wilt u erop kunnen vertrouwen dat de tweedehands spullen die u inkoopt, niet zijn gestolen. Daarom bent u onder andere verplicht een opkopers register bij te houden en u aan te melden bij de gemeente als handelaar. Er is nu een nieuwe manier waarop u zich bij de gemeente kunt aanmelden: via het Digitaal Opkopers Loket. 

Wat is het Digitaal Opkopers Loket

Als u handelt in tweedehands goederen dan bent u verplicht om u bij de gemeente aan te melden als handelaar. Bijvoorbeeld als u handelt in tweedehands auto’s of mobiele telefoons, laptops of sieraden aankoopt. Het melden gaat vanaf nu via het Digitaal Opkopers Loket. Dit loket maakt melden gemakkelijk, is betrouwbaar en veilig. Via het DOL kunt u zich eenvoudig aanmelden als handelaar. U maakt een account aan en vult uw gegevens in. Hiervan ontvangen de gemeente en politie een melding. De gemeente neemt, ter controle, per e-mail contact met u op. Het Digitaal Opkopers Loket voldoet aan de wetgeving van De Wet Bescherming Persoonsgegevens. Uw gegevens worden door de gemeente bewaard en zijn alleen toegankelijk voor functionarissen van de betreffende gemeente en eventueel de politie. 

Aanmelden Digitaal Opkopers Loket

U kunt zich aanmelden voor het Digitaal Opkopers Loket. Klik op de link hieronder en maak een account aan. Daarna vult u uw gegevens in. 

Direct aanmelden Digitaal Opkopers Loket

Naast aanmelding bij de gemeente bent u als handelaar ook verplicht een registratie van uw aan- en verkopen te maken. De manier waarop u dat doet is vrij, maar nu kunt u ook gebruikmaken van het Digitaal Opkopers Register. In dit register kunt u iedere aankoop registreren. Het voordeel is dat u maar één account hoeft aan te maken en dat u direct voldoet aan de wettelijke eisen.

Vacatures

Volg gemeente Veere

  

Contactgegevens

Gemeente Veere
Postbus 1000
4357 ZV Domburg
Telefoon (0118) 555 444
Fax (0118) 555 433
E-mail gemeente@veere.nl

 06 2358 4577

Bezoekadres:
Traverse 1
4357 ET Domburg

Apps