Op 1 december 2017 spoelde bij Domburg een potvis aan en daar kwamen veel Zeeuwen op af!
Al snel werd een lobby opgezet om deze zeereus, die al snel in de volksmond  Pieter Zeeman genoemd werd, voor Zeeland te behouden. De Provincie Zeeland, Gemeente Veere, Naturalis en Terra Maris hebben de handen ineengeslagen om de middelen en ruimte bij elkaar te krijgen. En dat is gelukt!

Na een prepareer-proces van ruim een half jaar is het 12,5 meter lange skelet uit elkaar gehaald en in Terra Maris weer helemaal opgebouwd. Dus vanaf 2 juli is hij eindelijk van dichtbij te zien! 
In de tentoonstelling Van Potvis tot Petfles ontdek je waarom potvissen kampioen diepzeeduiken zijn, wat er zo bijzonder is aan hun hersenen en waarom hun ‘poep’ goud waard is! 

En denk je aan gestrande zeedieren, dan denk je ook aan de in Zeeland wereldberoemde Jaap van der Hiele. Als coördinator bij Redding Team Zeedieren heeft Jaap in de afgelopen 25 jaar heel veel levende en dode dieren zien stranden. Zeehond, klapmuts, griend, dolfijn, vinvis... meer dan 4000 dieren heeft hij aangetroffen. Maar er spoelen niet alleen dieren aan; fossielen, schelpen, wieren en plastic... héél véél plastic! Hier word in de splinternieuwe tentoonstelling dan ook aandacht aan gegeven.