Het alarmmiddel NL-Alert waarschuwt u bij acute noodsituaties. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie kunt vinden. NL-Alerts ontvangt u op uw mobiele telefoon. U hoeft hier niets voor te doen. Ook ziet u NL-Alerts op steeds meer digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen van het openbaar vervoer. Ziet u een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en informeer anderen in uw omgeving.

Wanneer ontvangt u een NL-Alert?

NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, terroristische aanslag of onverwacht noodweer.

 

NL-Alert op uw mobiel

U ontvangt een NL-Alert op uw mobiele telefoon. Wanneer u een NL-Alert ontvangt, laat uw telefoon een hard en doordringend alarmgeluid horen. Een NL-Alert op uw mobiel maakt gebruik van cell broadcast. Dit is een techniek die óók werkt als het netwerk overbelast is. Cell broadcast is gratis en anoniem: U hoeft u niet aan te melden en uw nummer blijft onbekend.

Geen NL-Alert ontvangen?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom u een NL-Alert niet ontvangt.

  • Uw mobiele telefoon stond uit of op vliegtuigstand
  • U had tijdelijk geen bereik
  • Uw mobiele telefoon was niet verbonden met een zendmast die het NL-Alert uitzond.

NL-Alert testbericht

Ieder half jaar op de eerste maandag in juni en december zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een testbericht gaat. Met het NL-Alert testbericht kunt u ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen.

Vragen?

Kijk dan op de website van Crisis.nl

NL-Alert