Update 27 maart 2020

Sinds gisteren zijn in Zeeland tien mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Het betreft inwoners uit Domburg, ’s-Gravenpolder, Middelburg (2), Oost-Souburg, Poortvliet, Sas van Gent, Scherpenisse, Schuddebeurs, Tholen. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 118.

Eén Zeeuw is overleden sinds de laatste update. Dit betekent dat er nu in totaal zes personen in Zeeland zijn overleden aan de ziekte.

Update 26 maart 2020

Sinds gisteren zijn in Zeeland twintig mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Het gaat om inwoners uit Tholen (5), Oost-Souburg, Zierikzee, Aagtekerke, Goes (5), Vlissingen, Arnemuiden, Graauw, Poortvliet, Sint-Annaland (2) en Zaamslag. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 108.

In totaal zijn er vijf personen overleden in Zeeland aan het virus.

Update 24 maart 2020

Sinds gisteren zijn in Zeeland tien mensen positief getest op het nieuwe coronavirus
(COVID-19). Het betreft inwoners uit Tholen, Geersdijk, Zierikzee, Heinkenszand,
Terneuzen (4), Sint Annaland en Goes. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste
mensen op 73.

Overleden

Drie Zeeuwen zijn overleden sinds de laatste update. Dit betekent dat er nu in totaal vijf
personen in Zeeland zijn overleden aan de ziekte.

Update 23 maart 2020

Sinds gisteren zijn zes mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19) in Zeeland. Het betreft inwoners uit Tholen (3), Hansweert, Lewedorp en Vlissingen. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 63. Er zijn in totaal twee personen in Zeeland overleden aan de ziekte.

GGD Zeeland volgt richtlijnen RIVM

Niet iedereen wordt nog getest op het coronavirus. Het RIVM heeft het testbeleid veranderd om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden en op tijd te kunnen behandelen. Onder de groep kwetsbare mensen vallen: mensen van 70 jaar en ouder en mensen met onderliggend lijden. De (huis)arts bepaalt of iemand met klachten getest moet worden. Personen die niet getest worden maar meer dan 38 graden koorts hebben en hoesten en benauwd zijn moeten thuisblijven, totdat ze 24 uur klachtenvrij zijn.

Wat kunt u zelf doen?

Het is belangrijk te letten op goede hand- en hoesthygiëne. Heeft u geen klachten? Vermijd grote groepen en werk thuis als het kan. Heeft u (milde) verkoudheidsklachten? Blijf thuis en beperk (sociale) contacten.

Heeft u vragen?

Meer informatie over het virus, de besmettelijkheid en de kans op verspreiding staan vermeld op de website van de Rijksoverheid. Actuele reisinformatie vindt u op de website van Nederlandwereldwijd.

Meer informatie

Bij vragen over uw gezondheid kunt u terecht bij uw eigen huisarts en algemene vragen over het virus kunnen gesteld worden via: 0800-1351 (vanaf het buitenland te bereiken via +31 20 205 1351). Bezoek voor meer informatie de website van GGD Zeeland en volg de informatie van de overheid via www.zeelandveilig.nl.