Ieder jaar wordt op de laatste zaterdag van oktober de Nacht van de Nacht georganiseerd. Dit jaar op zaterdag 26 oktober. Honderden burgers, bedrijven, gemeenten, kerken en torens doven dan de verlichting om aandacht te vragen voor energiebesparing (het klimaat) en lichthinder.

Doet u ook mee?

Gemeente Veere doet die avond en nacht het licht uit bij molens, kerken, het stadhuis in Veere en het gemeentehuis in Domburg. Om hiermee aandacht te vragen voor bewust verlichten en het tegen gaan van lichtvervuiling. De gemeente roept bedrijven op om gevelreclames uit te schakelen of te dimmen. Ook inwoners kunnen meedoen door minder verlichting te laten branden! 

Veers carillon klinkt

Beiaardiers geven door heel het land geven om 20.00 uur het startschot voor de Nacht van de Nacht. Ze spelen het nummer 'Mag het licht uit' van De Dijk. Veerse beiaardier David van der Vlies bespeelt die avond het carillon van het stadhuis in Veere. Dit doet hij tussen 20.00 en 20.30 uur. Na het eerste nummer speelt de beiaardier de meest gekozen nummers. Ook u kunt stemmen op uw favoriete nummer!  Breng uw stem voor 21 oktober uit via het onderstaande stemformulier. 

Stemformulier

Logo nacht van de nacht 2019