In de afgelopen maanden is de laatste van een drietal Walcherse mountainbikeroutes in de gemeente Veere aangelegd. Het gaat hierbij om de route Vrouwenpolder-Veere-Middelburg. De andere twee routes zijn Vlissingen-Oostkapelle en Westkapelle-Oostkapelle. De drie routes zijn aan elkaar verbonden, waardoor je langs de kust een mooi ‘rondje Walcheren’ kan rijden.

In samenwerking met Staatsbosbeheer, Waterschap en gemeente Veere

Mountainbikevereniging De Zeeuwse Kust is initiatiefnemer van dit vaste mountainbikeroutenetwerk op Walcheren. Zij willen het mountainbiken voor jong tot oud mogelijk maken. De routes zijn tot stand gekomen in samenwerking met de grondeigenaren Staatsbosbeheer, Waterschap en buurtgemeenten. Ook zijn belanghebbenden, zoals de dorps-en stadsraden, stichtingen, ondernemers en maneges geïnformeerd en betrokken bij de totstandkoming van de routes.

Volg de driehoekbordjes

De volledige Veerse mountainbikeroute is ongeveer 30 kilometer lang en kan uitgebreid worden met een bezoek aan bikepark De Belt in Middelburg. Alle routes zijn bewegwijzerd en te volgen via de kleine gekleurde driehoekbordjes met twee bolletjes erop. Meer informatie over de Walcherse routes staat onder Routes & Onderhoud op de website van de MTB Vereniging De Zeeuwse Kust.

Driehoekbordjes Veerse mountainbikeroute
Driehoekbordjes Veerse mountainbikeroute

Waarom mountainbikeroutes door gemeente Veere?

Mountainbiken is een opkomende sport en zonder aangelegde routes kiezen mountainbikers zelf een pad. Dit kan onveilige situaties en overlast voor andere verkeersdeelnemers veroorzaken. Door vaste routes aan te bieden, voorkomen we dit. Net als voor fietsers, wandelaars en hardlopers zorgen we ervoor dat inwoners en toeristen, die graag mountainbiken, dit op een veilige en aantrekkelijke manier kunnen doen.

Onderhoud mountainbikeroute

Mountainbikevereniging De Zeeuwse Kust onderhoudt de mountainbikeroutes op Walcheren. Zij bestaan uit vrijwilligers en kunnen snel en makkelijk communiceren met een grote groep mountainbikers. Op dit moment heeft de vereniging ongeveer 300 leden. Zij dragen met hun lidmaatschapsgeld bij aan de aanleg en het onderhoud van de bestaande routes.