Op 25 juni 2022 wordt er een militaire oefening gehouden in het kader van training voor militairen van de Koninklijke Landmacht. De oefenende troepen staan onder leiding van de Commandant A-Compagnie/30 Nationale Reserve Bataljon te Ritthem.

Sportieve activiteiten en diverse verplaatsingen

De oefening zal met name bestaan uit een aantal sportieve activiteiten en diverse verplaatsingen te voet. Ze gaan zich verplaatsen over bestaande (vaar)wegen en paden. Hierbij wordt het doorgaand verkeer niet gehinderd. Ook wordt de militaire eenheid getraind in het kaartlezen, behandelen van (oefen)gewonden en het omgaan met gevaarlijke munitie/explosieven. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie op Niet Militair Terrein. Aan deze oefening nemen 84 personen deel en wordt ondersteund door 11 militaire wielvoertuigen.

Klachten

Voor algemene klachten waarbij geen sprake is van schade, kunnen burgers/omwonenden contact opnemen met de Sectie Communicatie van 13 Lichte Brigade. Dit kan via mail naar Communicatie.13LTBRIG@mindef.nl

Schade

Indien er door de oefening schade is ontstaan dan kunt u dit onder vermelding van de militaire eenheid zoals kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. melden aan:

Sectie Claims Ministerie van Defensie Postbus 90004
3509 AA Utrecht
Telefoonnummer: 030-2180420
Mailadres: JDVclaims@mindef.nl