Mevrouw Jon Hermans is woensdag 8 november officieel in de gemeente Veere gestart als waarnemend burgemeester. Zij heeft die dag ook voor het eerst de leiding genomen tijdens de raadsvergadering. Eerder vervulde zij de rol van waarnemend burgemeester in Oud-Beijerland, Noordwijk, Terschelling en Tubbergen.

Waarneming komende maanden

Mevrouw Jon Hermans vervangt burgemeester Schouwenaar tijdens haar zwangerschaps- en bevallingsverlof. “Als waarnemend burgemeester zie ik dit als een bijzondere en prachtige gelegenheid om de komende maanden de burgemeester te mogen waarnemen. Ik zal in haar lijn verder werken. Ik hoop Veere en haar inwoners snel te leren kennen en hoop samen met de gemeenteraad, wethouders en organisatie het goede te doen ten dienste van onze prachtige gemeente,” aldus waarnemend burgemeester Jon Hermans.

Benoeming

Donderdag 12 oktober jl. werd mevrouw Jon Hermans-Vloedveld benoemd als waarnemend burgemeester van Veere door de commissaris van de Koning, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman. Na de benoeming legde mevrouw Jon Hermans-Vloedbeld, in aanwezigheid van fractievoorzitters (i.c. hun plaatsvervanger) en wethouders van Veere, in de handen van de commissaris van de Koning de verklaring en belofte af.