Zorgroute in de gemeente Veere

Home > Inwoners > Zorg, werk en inkomen > Zorgroute in de gemeente Veere

Zorgroute in de gemeente Veere

Zorg nodig?

Voor iedere zorgvraag is er een passende oplossing. Soms dichtbij huis, in andere gevallen kunt u een beroep doen op de Wmo via de gemeente. Vragen die u zich bij het vinden van de juiste zorg voor uw situatie steeds kunt stellen zijn: Wat wilt u bereiken en wat is daarvoor nodig? Kunt u dit zelf organiseren, is er hulp in de buurt of doet u een beroep op Porthos?

Eigen kracht

Als u een beroep moet doen op een arts, ziekenhuis of een ander vorm van hulpverlening kan het voelen alsof u de regie over uw eigen leven een beetje verliest. Toch kunt u er ook voor kiezen om op eigen kracht een aantal zaken te regelen. Zodat u zelf bepaalt welke zorg u nodig hebt en hoe u dat wilt organiseren.

Sociaal netwerk

Grote kans dat u niet lang hoeft te zoeken, omdat er dichtbij huis al oplossingen voor uw zorgvraag te vinden zijn. Bespreek eens samen met uw familie, vrienden en bekenden of zij u een handje kunnen helpen. Misschien wil iemand binnen dit sociale netwerk af en toe voor u koken, huishoudelijk werk bij u doen of u naar uw ziekenhuisafspraak brengen. Vergeet daarbij ook uw buren niet; voor hen is het vaak een kleine moeite om van tijd tot tijd een klusje voor u te doen.

Algemene voorzieningen

Naast uw eigen netwerk van familie, vrienden en bekenden zijn er vast de nodige algemene voorzieningen bij u in de buurt. Ook daar kunt u een beroep op doen als dat nodig is. Zo kunt u gebruik maken van de boodschappenservice of de buurtbus als u slecht ter been bent. Of er zijn misschien vrijwilligersorganisaties waarop u een beroep kunt doen.

Professionele zorg

Lukt het u niet om bepaalde zorg bij u in de buurt te regelen? Of heeft u hulp nodig die uw naaste omgeving niet kan bieden? Dan kunt u via de gemeente een beroep doen op ondersteuning, bijvoorbeeld uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Op Walcheren organiseren de gemeenten deze zorg via Porthos.

afbeelding professionele zorg

Meer informatie

Wilt u meer informatie over zorg en ondersteuning in de gemeente en waar u terecht kunt? Bekijk dan onze folder