Zorgroute in de gemeente Veere

Lees voor
Home > Inwoners > Zorg, werk en inkomen > Zorgroute in de gemeente Veere

Zorgroute in de gemeente Veere

Zorg nodig?

Voor iedere zorgvraag is er een passende oplossing. Soms dichtbij huis, in andere gevallen kunt u een beroep doen op de Wmo via de gemeente. Vragen die u zich bij het vinden van de juiste zorg voor uw situatie steeds kunt stellen zijn: Wat wilt u bereiken en wat is daarvoor nodig? Kunt u dit zelf organiseren, is er hulp in de buurt of doet u een beroep op Porthos?

Eigen kracht

Als u een beroep moet doen op een arts, ziekenhuis of een ander vorm van hulpverlening kan het voelen alsof u de regie over uw eigen leven een beetje verliest. Toch kunt u er ook voor kiezen om op eigen kracht een aantal zaken te regelen. Zodat u zelf bepaalt welke zorg u nodig hebt en hoe u dat wilt organiseren.

Sociaal netwerk

Grote kans dat u niet lang hoeft te zoeken, omdat er dichtbij huis al oplossingen voor uw zorgvraag te vinden zijn. Bespreek eens samen met uw familie, vrienden en bekenden of zij u een handje kunnen helpen. Misschien wil iemand binnen dit sociale netwerk af en toe voor u koken, huishoudelijk werk bij u doen of u naar uw ziekenhuisafspraak brengen. Vergeet daarbij ook uw buren niet; voor hen is het vaak een kleine moeite om van tijd tot tijd een klusje voor u te doen.

Algemene voorzieningen

Naast uw eigen netwerk van familie, vrienden en bekenden zijn er vast de nodige algemene voorzieningen bij u in de buurt. Ook daar kunt u een beroep op doen als dat nodig is. Zo kunt u gebruik maken van de boodschappenservice of de buurtbus als u slecht ter been bent. Of er zijn misschien vrijwilligersorganisaties waarop u een beroep kunt doen.

Professionele zorg

Lukt het u niet om bepaalde zorg bij u in de buurt te regelen? Of heeft u hulp nodig die uw naaste omgeving niet kan bieden? Dan kunt u via de gemeente een beroep doen op ondersteuning, bijvoorbeeld uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Op Walcheren organiseren de gemeenten deze zorg via Porthos.

afbeelding professionele zorg

Vacatures

Volg gemeente Veere

  

Contactgegevens

Gemeente Veere
Postbus 1000
4357 ZV Domburg
Telefoon (0118) 555 444
Fax (0118) 555 433
E-mail gemeente@veere.nl

 06 2358 4577

Bezoekadres:
Traverse 1
4357 ET Domburg

Apps