Omgevingsvergunning of melding

Lees voor
Home > Inwoners > Wonen en (ver)bouwen > Omgevingsvergunning of melding

Omgevingsvergunning of melding

Vergunning of melding nodig?

Als u gaat bouwen, verbouwen of slopen kan dat ingrijpend zijn voor uw buurtbewoners. Of misschien wilt u iets doen dat in strijd is met het bestemmingsplan. Daarom heeft u voor sommige ingrepen een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u een dakkapel of garage wilt bouwen. Bij slopen is een melding meestal voldoende. Weer andere werkzaamheden, zoals een schutting plaatsen, kunt u vaak zonder vergunning of melding uitvoeren.

Online vergunningcheck

Het online omgevingsloket is een handig hulpmiddel om te ontdekken voor welke bouw- of sloopactiviteiten u een omgevingsvergunning aanvraagt en welke u kunt melden. Via de vergunningcheck vinkt u aan wat u wilt doen. Vervolgens ziet u direct of u een vergunning nodig heeft, een melding kunt doen of meteen aan de slag mag. Bekijk op www.omgevingsloket.nl of voor uw plannen een vergunning noodzakelijk is.

Omgevingsviewer

De Omgevingsviewer geeft u direct inzicht in het ruimtelijk beleid en de regelgeving van Veere. Door het ingeven van uw adres of een muisklik op de kaart kunt u alle informatie vinden wat u nodig heeft voor het aanvragen van een omgevingsvergunning.

Bekijk de Omgevingsviewer.

Vooroverleg

Als u wilt gaan (ver)bouwen kunt u, voordat u een officiële omgevingsvergunning aanvraagt, een plan indienen voor het vooroverleg.

Omgevingsvergunning aanvragen

Heeft u de vergunningcheck bij het online omgevingsloket gedaan en blijkt u een vergunning nodig te hebben? Dan kunt u die daar ook meteen aanvragen. U heeft dan wel een DigiD nodig. Hiermee kunt u inloggen bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Vervolgens vult u alle gegevens in en doet u uw aanvraag.

Een melding regelen

Via de vergunningcheck ontdekt u ook of voor uw sloopplannen een melding nodig is. Zo’n melding kunt u direct online doen. Daarbij gebruikt u, net als bij het aanvragen van een vergunning, weer uw DigiD om in te loggen. Het regelen van uw melding wijst zich verder vanzelf.

Vragen over de omgevingsvergunning?

Bij het online omgevingsloket kunt u dus heel eenvoudig zelf uw vergunning aanvragen of een melding regelen. Snel, veilig en betrouwbaar. Komt u er niet uit of heeft u nog vragen? Dan kun u natuurlijk altijd contact opnemen met de gemeente Veere. Dat kan telefonisch via (0118) 555 344 of per e-mail omgevingsvergunning@veere.nl. U kunt natuurlijk ook altijd even langskomen bij het gemeentehuis aan de Traverse 1 in Domburg.

Vacatures

Volg gemeente Veere

  

Contactgegevens

Gemeente Veere
Postbus 1000
4357 ZV Domburg
Telefoon (0118) 555 444
Fax (0118) 555 433
E-mail gemeente@veere.nl

 06 2358 4577

Bezoekadres:
Traverse 1
4357 ET Domburg

Apps