Paspoort en ID-kaart

Home > Inwoners > Paspoort en ID-kaart

Paspoort en ID-kaart

Informatie over Paspoort en Identiteitskaart

Als inwoner van de gemeente Veere kunt u voor het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) terecht op het gemeentehuis in Domburg. Daarvoor hoeft u geen afspraak te maken.

Openingstijden Centrale Publieksbalie:

• maandag tot en met woensdag van 9.00 tot 17.00 uur
  • donderdag van 9.00 tot 20.00 uur
  • vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Afspraak maken

Als u niet in de wachtrij terecht wilt komen, kunt u ook een afspraak maken door op de knop 'direct een afspraak maken' te klikken of te bellen met onze afdeling dienstverlening via telefoonnummer (0118) 555 444 of mailen naar cpb@veere.nl.

Direct een afspraak maken

Wat moet u meenemen voor de aanvraag van een paspoort of ID-kaart?

Het is belangrijk dat u de juiste documenten meeneemt voor uw aanvraag.

• een pasfoto die voldoet aan de pasfoto-eisen
  • alle paspoorten en/of identiteitskaarten die u nog in uw bezit hebt (behalve als deze al ongeldig zijn gemaakt)
  • pinpas (of contant geld) om te betalen.

Heeft u een verlopen paspoort of identiteitskaart of vraagt u een identiteitsbewijs aan voor een kind? Lees dan even wat u verder nog mee moet nemen via de informatie onderaan deze pagina.

Pasfoto's

Pasfoto's kunt u zelf maken op het gemeentehuis (uitgezonderd kinderen jonger dan 8 jaar en personen met een beperking). Er staat een pasfoto-automaat, deze bedient u zelf. U heeft hiervoor wel € 7,50 contant nodig. U kunt natuurlijk ook naar de vakfotograaf.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over een paspoort of identiteitskaart? Bekijk dan de pagina's hieronder. Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Dienstverlening via telefoonnummer (0118) 555 444.

Paspoort aanvragen

Identiteitskaart aanvragen

Paspoort/Identiteitskaart, kwijt of verloren

Paspoort/Identiteitskaart, spoedaanvraag

Paspoort, reizen met kinderen

Paspoort, tweede

Vreemdelingenpaspoort

Vluchtelingenpaspoort

Voorkomen identiteitsfraude

Bij identiteitsfraude maken criminelen misbruik van valse of gestolen identiteitsgegevens. Geef anderen dus niet zomaar een kopie van uw identiteitsbewijs. Lees meer over identiteitsfraude.