Parkeervergunning aanvragen (ook voor waterschapsterreinen)

Lees voor
Home > Inwoners > Parkeren in de gemeente Veere > Parkeervergunning aanvragen (ook voor waterschapsterreinen)

Parkeervergunning aanvragen (ook voor waterschapsterreinen)

Aanvragen parkeervergunning gemeente Veere

Inwoners van de kernen Domburg en Veere die in de zones voor betaald parkeren of vergunninghouders  wonen, kunnen voor hun auto een parkeervergunning kopen. Ook bedrijven die in deze zones gevestigd zijn, kunnen parkeervergunningen aanschaffen. Deze kunt u bij ons aanvragen.

U kunt per huishouden maximaal twee parkeervergunningen aanschaffen, waarvan maximaal een vergunning vrij van kenteken. Vanaf dit jaar is de eerste vergunning op kenteken gratis. 

Wanneer kunt u een parkeervergunning krijgen?

Als inwoner kunt u een parkeervergunning aanvragen als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U bent eigenaar van het voertuig óf gebruiker van een leaseauto of bedrijfsauto.
  • De betreffende auto staat op uw naam geregistreerd.
  • U woont in een gebied waar u een parkeervergunning moet hebben of u staat als eigenaar van de betreffende woning geregistreerd. 
  • U staat ingeschreven als inwoner van de gemeente Veere.

Parkeervergunning inwoners

Voor een vergunning op kenteken betaalt u  € 40,00 per stuk. U kunt ook een vergunning vrij van kenteken kopen; deze kost € 140,00 en sturen we bij een digitale aanvraag aangetekend naar u op. U kunt uw parkeervergunning(en) digitaal aanvragen. Ook een wijziging van uw kenteken kunt u online doorgeven. 

Vraag uw parkeervergunning online aan met DigiD en u ontvangt € 5,00 korting per vergunning 

Vraag uw parkeervergunning aan (printversie)

Waar mag u met een vergunning parkeren in Domburg en Veere?

Met de parkeervergunning mag u in alle straten en op alle betaald-parkeerterreinen in Domburg parkeren m.u.v. de Ooststraat, de Markt en de Weststraat. In Veere mag u met de parkeervergunning in alle parkeervakken in de straten en op de betaald-parkeerplaatsen van de oude kern Veere parkeren. 

Abonnement waterschapsterreinen (aan te vragen vanaf 1-1-2019) of ontheffing strandovergang

Een abonnement waterschapsterreinen en een ontheffing voor parkeren op de strandovergangen kunt u via de formulieren hieronder aanvragen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over parkeren in de kernen Domburg en Veere? In de parkeerverordeningen leest u er alles over. Klik op de link hieronder. U vindt de verordening onder het kopje Ruimtelijke Ordening, verkeer en vervoer.

U kunt voor meer informatie ook terecht bij de Centrale Publieksbalie van de gemeente Veere. Hier kunt u ook een parkeervergunning aanvragen. Vergeet dan niet uw kentekenbewijs, legitimatiebewijs en eventueel uw inschrijvingsbewijs van de Kamer van Koophandel mee te nemen! 

Contactgegevens

Centrale Publieksbalie gemeente Veere, Traverse 1, 4357 ET  Domburg, telefoonnummer (0118) 555 444 en e-mailadres cpb@veere.nlBekijk de openingstijden.

Vacatures

Volg gemeente Veere

  

Contactgegevens

Gemeente Veere
Postbus 1000
4357 ZV Domburg
Telefoon (0118) 555 444
Fax (0118) 555 433
E-mail gemeente@veere.nl

 06 2358 4577

Bezoekadres:
Traverse 1
4357 ET Domburg

Apps