Belparkeren

Lees voor

Belparkeren

Belparkeren in de gemeente Veere

Parkeren zonder kleingeld, chipknip of betaalpas? In de gemeente Veere kunt u betalen met belparkeren. U betaalt uw parkeerkosten gewoon met uw mobiele telefoon; snel, eenvoudig en veilig. Bovendien betaalt u met belparkeren alleen de exacte parkeertijd en altijd tegen het geldende tarief. Zo betaalt u nooit te veel! 

Hoe werkt belparkeren? 

Belparkeren werkt heel eenvoudig. U meldt zich aan bij een van de providers voor belparkeren. Zodra u uw auto parkeert, belt of sms’t u de viercijferige locatiecode op de borden bij de parkeerautomaat door. Zo start u de parkeertijd. Vertrekt u weer? Dan belt of sms’s u opnieuw naar hetzelfde telefoonnummer om uw parkeertijd te beëindigen. De betaling van het parkeergeld stopt dan direct. 

Aanmelden voor belparkeren

Om te parkeren in de gemeente Veere kunt u zelf een provider voor belparkeren kiezen. Inschrijven bij zo’n provider is nodig om te kunnen belparkeren.

Waar kunt u belparkeren?

Belparkeren kan overal waar u betaald kan parkeren. Dat betekent in de gemeente Veere dat u bij alle parkeerautomaten kunt belparkeren; deze hebben allemaal een locatiecode. U kunt in steeds meer gemeenten belparkeren. Op de website van uw provider vindt u een actueel overzicht van de gemeenten waar u terecht kunt. Parkeert u ergens waar u een beperkte tijd mag staan, houd dan goed de tijd in de gaten. De parkeertijd loopt namelijk automatisch af als de maximale parkeertijd bereikt is. U kunt de parkeertijd dan niet meer verlengen.

Belparkeren en betalen

Uw provider houdt uw parkeerkosten bij. Als u inlogt op uw persoonlijke pagina vindt u een overzicht van uw parkeerkosten. Deze betaalt u samen met de servicekosten periodiek; digitaal, per acceptgiro of automatisch incasso. Het kan gebeuren dat u zich vergeet af te melden na het parkeren. Let op: uw parkeertijd loopt dan door tot de maximale parkeertijd of tot u niet meer hoeft te betalen op de betreffende parkeerplaats. In de gemeente Veere is dat tot 19.00 uur. Sommige providers bieden een herinneringsservice. U ontvangt van hen een sms-bericht als uw parkeertijd afloopt. Dit kunt u instellen op uw persoonlijke pagina.

Handig om te weten

In de gemeente Veere hoeft u geen parkeerkaart van uw provider in uw auto te leggen. Controles worden uitgevoerd via uw kenteken. Let op: bij sommige andere gemeenten moet u nog wel in het bezit zijn van een parkeerkaart van uw provider! Deze informatie vindt u op de website van uw provider. Sommige providers voor belparkeren bieden een app aan. Daarmee kunt u direct uw parkeertijd starten en beëindigen. Bellen of sms’en is dus niet meer nodig.

Vacatures

Volg gemeente Veere

  

Contactgegevens

Gemeente Veere
Postbus 1000
4357 ZV Domburg
Telefoon (0118) 555 444
Fax (0118) 555 433
E-mail gemeente@veere.nl

 06 2358 4577

Bezoekadres:
Traverse 1
4357 ET Domburg

Apps