Vijf blauwe vlaggen voor Veere

Lees voor
Home > Inwoners > Nieuws > Vijf blauwe vlaggen voor Veere

Vijf blauwe vlaggen voor Veere

Dit item is verlopen op 26-05-2017.

De gemeente Veere heeft dit jaar een Blauwe Vlag ontvangen voor vijf badstranden:  Domburg (30 jaar), Oostkapelle (30 jaar), Vrouwenpolder(20 jaar), Westkapelle (20 jaar) en Zoutelande (25 jaar).
Wethouder René Molenaar en directeur Tim Wouters van de Strandstichting Veere (SSV) kregen de vlaggen van de voorzitter van de Nationale Jury, de heer Patrick Poelmann in het Nationaal Topzeilcentrum in Den Haag

Veilige en schone stranden en jachthavens

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

De campagne van de Blauwe Vlag is in 1987 wereldwijd gestart. Ook in Nederland.

Internationale erkenning

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland probeert de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. De Blauwe Vlag is een internationale erkenning voor de inspanningen van kustplaatsen, beheerders van recreatiestranden  en jachthavenbeheerders. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden, veilig en schoon zwemwater en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale organisatie.

Vacatures

Volg gemeente Veere

  

Contactgegevens

Gemeente Veere
Postbus 1000
4357 ZV Domburg
Telefoon (0118) 555 444
Fax (0118) 555 433
E-mail gemeente@veere.nl

 06 2358 4577

Bezoekadres:
Traverse 1
4357 ET Domburg

Apps