Verras uw mantelzorgers!

Home > Inwoners > Nieuws > Verras uw mantelzorgers!

Verras uw mantelzorgers!

Dit item is verlopen op 30-04-2018.

Mantelzorgwaardering 2018

Woont u op Walcheren en krijgt u door ziekte, psychische- of lichamelijke beperking hulp van één of meer mantelzorgers? Dan kunt u van 1 februari tot en met 30 april 2018 de mantelzorgwaardering aanvragen. Mantelzorgers zijn mensen uit uw netwerk, zoals familie, buren of vrienden. Ook als u in een zorginstelling woont, kunt u de waardering aanvragen.

Wanneer komt u in aanmerking voor de waardering?

• u langer dan 3 maanden mantelzorg ontvangt
  • uw mantelzorger(s) dit bij elkaar opgeteld meer dan 8 uur per week doen
  • de hulpvrager op 30 april 2018 ouder is dan vier jaar.

Hoe vraagt u de waardering aan?

Als u zelf niet in staat bent om deze aanvraag te doen, mag iemand anders dit voor u doen. U kunt de waardering aanvragen via de website: www.mantelingwalcheren.nl
U kunt ook bellen naar (0118) 553 530 zodat een medewerker van Manteling het digitale formulier samen met u invult. Ook voor vragen kunt u bij Manteling terecht.

Let op! Voor het invullen heeft u gegevens als naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, geboortedatum, BSN-nummer en IBAN-rekeningnummer nodig van de hulpvrager. Ook van de mantelzorger(s) zijn naam, adres, woonplaats, telefoonnummer én mogelijk een e-mailadres nodig.

Hoe gaat het verder?

Binnen vier weken na de aanvraag ontvangt u een bevestiging. Bewaar deze totdat u de waardering heeft ontvangen. Geen bevestiging ontvangen? Bel dan naar Manteling telefoonnummer (0118) 553 530.

Eind juni wordt de mantelzorgwaardering van € 100,00 voor de gemeente Veere op de bankrekening van de hulpvrager gestort. Die kan dit naar eigen inzicht verdelen over zijn of haar mantelzorger(s).