Verkeershinder door aanpak wateroverlast Westkapelle

Home > Inwoners > Nieuws > Verkeershinder door aanpak wateroverlast Westkapelle

Verkeershinder door aanpak wateroverlast Westkapelle

Dit item is verlopen op 27-07-2018.

Om de wateroverlast in Westkapelle op te lossen wordt nog steeds druk gewerkt aan het rioleringsstelsel. Voor de rioolwerkzaamheden ter hoogte van de kruising Grindweg- De Casembrootstraat zal er 2 dagen met een halve rijbaanafzetting gewerkt worden. Verkeersregelaars zorgen dat het verkeer veilig kan passeren.

Wanneer

Aannemer JD Infra start op 4 juni met fase 1 van de aanleg van de riolering vanaf De Casembrootstraat 19 richting de Grindweg. Deze werkzaamheden, inclusief nieuwe bestrating zijn klaar op 20 juli. Vervolgens start fase 2, De Casembrootstraat 19 tot en met de kruising Bazienstraat. Met dit gedeelte wordt in verband met de Bouwvak op 13 augustus gestart. Als dit gedeelte klaar is volgt de fase kruising Bazienstraat tot De Casembrootstraat 21. De kosten voor dit project bedragen € 450.000.

Waarom

Op 28 juli 2014 viel er een enorme regenbui in Westkapelle. Het rioolstelsel kon de regen niet aan.

Deskundigen van Royal Haskoning hebben toen een onderzoek gedaan naar de oorzaak en naar duurzame oplossingen om dit in de toekomst te voorkomen. Sindsdien zijn er allerlei maatregelen genomen. Er is extra berging gemaakt. De afvoerbuizen zijn vergroot en verharde oppervlakten zijn afgekoppeld. Het water systeem is verbeterd en een aantal overstorten zijn aangepakt. In diverse straten zijn nieuwe regenwaterriolen aangelegd.