Veere is Hart Veilig

Home > Inwoners > Nieuws > Veere is Hart Veilig

Veere is Hart Veilig

Maandagavond 11 juni vond de afsluiting plaats van het project HartveiligWonen in de gemeente Veere. Burgemeester Rob van der Zwaag bedankte de ongeveer 20 vrijwilligers die geholpen hebben bij het opzetten van het netwerk in hotel Bos en Duin in Oostkapelle. Tijdens deze bijeenkomst werden de exacte aantallen vrijwilligers en plaatsen gepresenteerd en een (buiten) AED onthuld.

De gemeente  is op 23 februari  2017 begonnen met het opbouwen van dit belangrijke netwerk. Het doel van het project was om het aantal AED’s in Veere in kaart te brengen en voor iedere woonkern een 24/7 dekking te realiseren. Het tweede doel was om het aantal geregistreerde vrijwilligers  te verhogen. Deze doelen zijn gerealiseerd.

HartveiligWonen is een netwerk van goed geschoolde geregistreerde vrijwilligers en voldoende beschikbare AED’s. Wanneer de meldkamer van 112 een vermoeden van een hartstilstand heeft, alarmeert de meldkamer de ambulance en tegelijkertijd een tiental vrijwilligers die in de buurt van het slachtoffer wonen en/of werken. De vrijwilligers krijgen via hun telefoon de exacte locatie van de calamiteit of de AED door. Een AED is een apparaat dat, indien nodig, met een stroomstoot de hartcirculatie weer probeert te herstellen. Vrijwilligers verlenen acute hulp totdat het ambulancepersoneel dit overneemt.

Te downloaden: