Veere beste natuurbestemming ter wereld

Luister met BrowseAloudLees voor
Home > Inwoners > Nieuws > Veere beste natuurbestemming ter wereld

Veere beste natuurbestemming ter wereld

Dit item is verlopen op 20-03-2019.

Veere, Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Westvoorne benoemd tot beste duurzame natuurbestemming wereldwijd!

De vier QualityCoast gebieden in de Nederlandse Delta: Goeree-Overflakkee,Schouwen-Duivenland, Veere en Westvoorne zijn door de organisatoren van de Green Destination top 100 benoemd tot de beste duurzame natuurbestemming wereldwijd!De juryprijs is één van de onderscheidingen binnen de verkiezing van de meest duurzame bestemmingen van de Green Destinations top 100. De prijs is woensdagmiddag 6 maart uitgereikt tijdens de internationale beurs ITB in Berlijn, de grootste toerismebeurs ter wereld.

Natuur behouden en beleven

De gebieden in de Nederlandse Delta zijn bekroond met een QualityCoast Award en zetten daarnaast samen met de natuurbeheerders in op het behoud van flora en fauna. Natuurontwikkeling en het op een gepaste manier beleefbaar maken van natuur is daarbij erg belangrijk. Diverse gebieden hebben de Natura 2000 status. Natura 2000 is een initiatief van de Europese Unie en bestaat uit beschermde natuurgebieden waarvoor het beheer, de bescherming, ontwikkeling en het medegebruik is vastgelegd.

Internationale waardering

De burgemeesters en verantwoordelijk wethouders zijn wederom erg trots op deze internationale waardering en erkenning. Vorig jaar werd de Zuidwestelijke Delta nog benoemd tot beste duurzame kustbestemming wereldwijd. De benoeming tot beste en mooiste natuurgebied sluit naadloos aan bij de positionering van het gebied. Gemeente Veere en de andere drie gemeenten zetten de huidige ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en natuurbehoud en -ontwikkeling samen met de natuurbeheerders door.

De Green Destinations top 100 voor meest duurzame bestemmingen wereldwijd is georganiseerd door ITB Berlijn, Green Destinations en TravelMole’s Visie op duurzaam toerisme. In de verkiezing is gekeken naar bestemmingen die aantrekkelijk zijn door hun toeristische mogelijkheden, hun ligging en omgeving, maar die daarbij ook nog eens veel aan duurzaamheid doen.

Op de YouTube kanalen van de vier gemeenten is een filmpje te vinden van de beste
duurzame natuurbestemming wereldwijd