Open Dag SCEZ met Beurs Monumenten en Duurzaamheid

Home > Inwoners > Nieuws > Open Dag SCEZ met Beurs Monumenten en Duurzaamheid

Open Dag SCEZ met Beurs Monumenten en Duurzaamheid

Dit item is verlopen op 10-09-2017.

Op zaterdag 9 september 2017, landelijke Open Monumentendag, organiseert de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) een open dag in het eigen gebouw Het Schuitvlot aan de Looierssingel 2 in Middelburg. De dag staat in het teken van monumenten, duurzaamheid en archeologie. Ruim tien Zeeuwse organisaties presenteren zich hier op de Beurs Monumenten en Duurzaamheid. De SCEZ stelt die dag ook de deuren open van het Zeeuws Archeologisch Depot en de onder het gebouw gelegen voormalige commandopost van de dienst Bescherming Bevolking.

Beurs Monumenten en Duurzaamheid

Zeeuwse bouw- en installatiebedrijven geven persoonlijk advies over veilig en comfortabel wonen in een monument. Zij tonen duurzame materialen, energiebesparende maatregelen en geven inzicht in beschikbare subsidies en financiering. Makelaars gaan in op de waarde van een duurzaam monument. De HZ laat zien hoe de warmtescan voor monumenten werkt. Gemeenten informeren over de regelgeving van het toepassen van zonnepanelen, isolerende beglazing en andere energiebesparende maatregelen. Monumenteneigenaren van het burgerinitiatief Middelburg Groene Monumentenstad delen hun ervaringen met duurzaam wonen.
Voor actuele informatie over de deelnemende bedrijven en het programma van de open dag tussen 10.00 en 17.00 uur, zie www.scez.nl/opendag2017.

De toegang tot de Open Dag van de SCEZ en de Beurs Monumenten en Duurzaamheid is gratis.

Open Dag SCEZ | Het Schuitvlot
9 september 2017 | 10.00-17.00 uur