Onthulling kunstwerk in Serooskerke 

Lees voor
Home > Inwoners > Nieuws > Onthulling kunstwerk in Serooskerke 

Onthulling kunstwerk in Serooskerke 

Dit item is verlopen op 17-04-2018.

Op 27 maart onthulde wethouder René Molenaar samen met de kinderen van basisschool De Wegwijzer een nieuw kunstwerk aan de Oostkapelseweg (ter hoogte van huisnr. 21) in Serooskerke. Het kunstwerk 'de halve gouden rijder' is van Iris Le Rütte. 

Verwijzing naar bijzondere vondst

Het beeld verwijst naar de schatvondst in de jaren zestig van de vorige eeuw in Serooskerke. Na jarenlang verborgen in de grond te zitten, is de sluitmunt: ‘de halve gouden rijder’ gevonden. Verschillende elementen in het kunstwerk verwijzen naar deze bijzondere vondst. 

Het kunstwerk is door tweeën gedeeld. Dit verwijst er naar dat de schatvinders de helft van hun vondst moesten afstaan aan de grondeigenaar. Normaal ‘verdeelt’ geld de mensen, maar niet hier in Serooskerke. Dit paardje op de munt is een positief symbool, een symbool voor verbinding tussen de inwoners van Serooskerke. Het paard is ook een verwijzing naar de trotse Zeeuwse paarden.

Kosten

Deze sculptuur geeft Serooskerke, zoals andere West-Europese steden een echt ruitermonument, maar dan wel met een knipoog! De kosten van het kunstwerk zijn 
€ 40.000,-- Serooskerke had nog geen kunstwerk in het dorp. Kernen waar nog geen kunstwerken staan zijn: Aagtekerke, Gapinge, Grijpskerke en Meliskerke. 
 

Vacatures

Volg gemeente Veere

  

Contactgegevens

Gemeente Veere
Postbus 1000
4357 ZV Domburg
Telefoon (0118) 555 444
Fax (0118) 555 433
E-mail gemeente@veere.nl

 06 2358 4577

Bezoekadres:
Traverse 1
4357 ET Domburg

Apps