Groene Innovatieprijs gemeente Veere

Home > Inwoners > Nieuws > Groene Innovatieprijs gemeente Veere

Groene Innovatieprijs gemeente Veere

Dit item is verlopen op 22-05-2018.

Groene Innovatieprijs Veere 2017

Dit najaar zijn we gestart met de Groene Innovatieprijs, een geldprijs voor innovatieve, groene ondernemers. Inwoners van de gemeente Veere konden ondernemers met een bijzonder duurzaamheidsinitiatief nomineren. De Groene Innovatieprijs Gemeente Veere, bestaande uit een geldprijs van € 10.000,- wordt vanaf 2017 jaarlijks uitgereikt aan de meest innovatieve, groene ondernemer in de gemeente Veere. De ondernemer heeft in het betreffende jaar een bijzondere, groene innovatie gerealiseerd of in gang gezet die bijdraagt aan de duurzaamheidsambitie van de gemeente Veere: een energie-neutrale gemeente Veere in 2050 en een volledig energie neutrale organisatie in 2030. Op verzoek van de Veerse gemeenteraad is de Groene Innovatieprijs Gemeente Veere geïntroduceerd. Met de jaarlijkse geldprijs wil men succesvolle duurzaamheidsinitiatieven in de regio waarderen en stimuleren.

Nominaties 2017

Inwoners van de gemeente Veere nomineerden in 2017 vijftien Veerse ondernemers.

De 15 genomineerde Veerse ondernemers 2017

• Bij Boone Meliskerke
  • Bouwbedrijf Kambier Koudekerke
  • Camping Kreekebos Westkapelle
  • De Grote Geere B.V. Oostkapelle
  • EMTE Serooskerke
  • Energie Winkel – Techniq Energy Serooskerke
  • Hotel Restaurant Anno Nu Oostkapelle
  • Ido Matthijsse Smederij & Handel Meliskerke
  • Kaljouw Landschapsbeheer Biggekerke
  • Maatschap A.J. en W. de Visser Westkapelle
  • Maatschap W. en P. de Visser Zoutelande
  • Maatschap Treur Meliskerke
  • Molen d'Arke Bakkerij Vader Oostkapelle
  • Vakantiepark De Boomgaard Westkapelle
  • Westerbeke Elektrische Installaties Westkapelle

Maatschap Treur uit Meliskerke wint de Groene Innovatieprijs Veere 2017

De winnaar werd bekend gemaakt door een onafhankelijke jury tijdens de feestelijke uitreiking op woensdagavond 20 december in het gemeentehuis in Domburg. Wethouder Melse overhandigde de cheque van € 10.000,- aan de winnaar.

De jury beoordeelde de 15 genomineerde Veerse ondernemers op hun bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen, innovatie en inspiratie. Daarbij kwam Maatschap Treur uit Meliskerke als winnaar uit de bus.

Agrariër Harmen Treur heeft een geheel eigen kijk op een duurzame melkproductie. Hij past zijn grondgebruik aan naar de omstandigheden. Zijn bedrijfsvoering is biologisch en erop gericht om de bodemvruchtbaarheid optimaal te benutten, zodat hij geen kunstmest hoeft te gebruiken. Zijn enthousiasme en kennis werkt aanstekelijk op andere agrariërs in de regio, die zijn voorbeeld overnemen. Hij brengt de bewustwording over  bodemvruchtbaarheid en teelt van alternatieve gewassen op gang.

Inspiratie filmpje

Algemene voorwaarden Groene Innovatieprijs

Als u meer wilt weten over de Groene Innovatieprijs, kunt u hieronder de Algemene voorwaarden bekijken.