Gemeentehuis in Domburg gebruikt geen gas meer

Home > Inwoners > Nieuws > Gemeentehuis in Domburg gebruikt geen gas meer

Gemeentehuis in Domburg gebruikt geen gas meer

Dit item is verlopen op 24-02-2018.

Gasloos gemeentehuis gemeente Veere

Op 24 januari liet wethouder Jaap Melse zien dat het gemeentehuis geen aardgas meer gebruikt. We hebben een energieneutraal Veere in 2050 als doelstelling en gebruiken het gemeentehuis als voorbeeld voor inwoners en ondernemers om te laten zien hoe dat aangepakt kan worden.

Verwarming

De werktuigbouwkundige installaties (verwarming/koeling) van het gemeentehuis in Domburg waren dringend aan vervanging toe. Tussen september 2016 en maart 2017 zijn de installaties vernieuwd. Een doelstelling was ook om zoveel als mogelijk te besparen op fossiele brandstof. Dat is ruimschoots gelukt. De prijswinnaar van de aanbesteding (installatiebedrijf Synto) kwam met een ontwerp waardoor geen gasverwarming meer nodig is. Door middel van een luchtwarmtepomp, zonder toepassing van schadelijke CFK’s, is een besparing van meer dan 25% gerealiseerd.

Koken

In juni 2017 is de keuken van het gemeentehuis vernieuwd. In de keuken zat nog een gasfornuis. Door op elektrisch (inductie) te gaan koken in de keuken is de gasaansluiting in het gemeentehuis niet meer nodig.