Gemeente Veere gaat overlast paarden aanpakken

Luister met BrowseAloudLees voor
Home > Inwoners > Nieuws > Gemeente Veere gaat overlast paarden aanpakken

Gemeente Veere gaat overlast paarden aanpakken

Dit item is verlopen op 14-09-2018.

Volgende week gaan onze Boa’s in gesprek met de manegehouders. Inwoners van Veere vinden overlast van paardenpoep de grootste “kleine” ergernis. Hiertegen optreden is in de praktijk moeilijk omdat een heterdaad niet eenvoudig is.

Terugdringen van overlast

De manegehouders zijn 2 jaar geleden benaderd omdat zij een grote rol kunnen spelen in het terugdringen van deze overlast. Met voorlichting, posters en het opruimen van de mest in de omgeving van de manege zijn de ondernemers benaderd. Het heeft niet geholpen er is er zelfs sprake van een toename van de overlast. Zeker in de buurt van maneges is de verontreiniging van paardenpoep nog altijd zeer groot. Op een enkele uitzondering na ruimen de ruiters de poep nog steeds niet op. Dit is ongewenst met het oog op de verkeersveiligheid, het milieu en het uiterlijk aanzien van de gemeente.

Voet- en fietspaden

Vooral de voet- en fietspaden zijn vervuild. Paarden horen niet op een voet- of fietspad maar op de rijbaan. Er ligt in de gemeente Veere een goed routenetwerk voor paarden. Na een waarschuwing gaat de gemeente de ruiters die op een voetpad of fietspad rijden bekeuren. 

Vacatures

Volg gemeente Veere

  

Contactgegevens

Gemeente Veere
Postbus 1000
4357 ZV Domburg
Telefoon (0118) 555 444
Fax (0118) 555 433
E-mail gemeente@veere.nl

 06 2358 4577

Bezoekadres:
Traverse 1
4357 ET Domburg

Apps