Afvalexperiment gemeente Veere

Home > Inwoners > Nieuws > Afvalexperiment gemeente Veere

Afvalexperiment gemeente Veere

100 gezinnen, 100 dagen, 100 procent afvalvrij

Gaat het lukken om 100 huishoudens, 100 dagen zonder afval te laten leven? Wij gaan het proberen. Minder afval en meer hergebruik van ons afval. Dat is het streven. Eén van de manieren om dat doel te bereiken is er voor te zorgen dat huishoudens minder afval produceren. Het gaat om het restafval. Groente, fruit en tuinmateriaal (GFT), plastic, drankenkartons en oud papier zijn immers niet langer afvalproducten maar herbruikbare grondstoffen.
In het streven naar minder afval en in navolging van diverse andere gemeenten, start de gemeente Veere het experiment. De proef start op 3 september 2018 en eindigt op 11 december 2018. Ter voorbereiding op de proef organiseert de gemeente in de week voor 3 september een startbijeenkomst voor de deelnemers.

Meedoen?

De huishoudens die meedoen, staan er zeker niet alleen voor. Zij krijgen op verschillende manieren hulp van de gemeente en van elkaar. De website www.veere.100-100-100.nl gaat daar een belangrijke rol in spelen. De gemeente zoekt nog huishoudens die deze uitdaging aandurven. Huishoudens die de rest van de gemeente willen laten zien dat met minder afval leven écht mogelijk is. Van jong tot oud. Van alleenstaand tot samenwonend. Met of zonder kinderen. Een dwarsdoorsnede uit de samenleving. Er hebben zich inmiddels al enkele deelnemers aangemeld. Opgeven kan nog tot 3 september.