Afvalproef Gapinge

Lees voor
Home > Inwoners > Afval apart > Afvalproef Gapinge

Afvalproef Gapinge

Aparte (derde) rolcontainer voor oud papier en karton in Gapinge

Uw afval is geen afval, maar een nieuwe grondstof. Goed uw afval scheiden levert meer grondstoffen op en dat is beter voor het milieu. Uw oud papier en karton dat u apart aanbiedt via de diaconie zorgt ervoor dat minder bomen nodig zijn voor het maken van nieuw papier. In Gapinge ontvangen alle huishoudens een derde rolcontainer voor het apart houden van het oud papier en karton. Op deze pagina leest u er alles over. 

Wat verandert er voor u? 

U krijgt een extra rolcontainer voor plastic verpakkingen en drank- en zuivelpakken. In totaal heeft u straks drie containers: 

1.    Eén container voor oud papier en karton. De ZRD en de diaconie legen deze container elke vier weken.
2.    Eén container voor uw groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval). Deze container leegt de ZRD elke twee weken. Daaraan wijzigt niets.
3.    Eén container voor restafval. Na het goed scheiden van uw afval houdt u maar weinig restafval over. Deze container leegt de ZRD elke twee weken. Daaraan wijzigt ook niets.

Inzamelschema voor oud papier Gapinge

Ophaaldagen oud papier 2018 in Gapinge. Zet uw container 's morgens voor 07.30 uur buiten!

9 mei 2018
6 juni 2018
4 juli 2018
1 augustus 2018
29 augustus 2018
26 september 2018
24 oktober 2018
21 november 2018
19 december 2018

Hierboven ziet u het ophaalschema voor oud papier voor de rest van dit jaar en in de nieuwsbrief (PDF 862 KB) vindt u alle informatie over de proef. 

Belangrijke data

De proef start op 21 april 2018 en proef loopt een jaar. In deze periode verzamelt de gemeente informatie over de proef om deze te kunnen beoordelen. 

Dinsdag 10 april 2018: informatiebijeenkomst over de proef 

Wij vertellen u tijdens deze bijeenkomst graag meer over de proef in Gapinge en beantwoorden uw vragen. De bijeenkomst start om 19.30 uur in Verenigingsgebouw De Spil, Schotsehoek 8 in Gapinge. Wilt u vooraf melden dat u komt via afvalapart@veere.nl of bel naar de gemeente, telefoonnummer (0118) 555 444.

Zaterdag 21 april: de diaconie bezorgt uw nieuwe container

Uw nieuwe grijze rolcontainer met blauwe deksel wordt geleverd. In deze container doet u oud papier en karton. De ZRD en de diaconie legen de container eenmaal per vier weken.

Woensdag 9 mei: de ZRD en de diaconie legen uw papiercontainer voor het eerst

Woensdag is de vaste ophaaldag voor papier. Vanaf nu legen we uw papiercontainer eens per vier weken. Het ophaalschema staat hierboven.

April 2019: einde van de proefperiode

U blijft de drie containers gebruiken zoals in de proefperiode. Dat blijft zo totdat de gemeenteraad een besluit neemt over de nieuwe manier van afvalinzameling.

Nieuwsbrieven en de Veerse Krant

De komende tijd informeren wij u over de proef met de papiercontainer. Bekijk de nieuwsbrief van april. Hierin vindt u informatie over de proef. Over de inzamelresultaten van de papiercontainer informeren wij u tussentijds via de Veerse Krant. Na afloop van alle proeven ontvangt u de laatste nieuwsbrief. 

Informatiebijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst van 10 april informeren wij u over de proef met de afvalinzameling en beantwoorden wij uw vragen. Onder het kopje met belangrijke data leest u meer over de tijd, de locatie en over de manier waarop u zichzelf kunt aanmelden.

Facebook 

Volgt u de Facebookpagina van de gemeente Veere al? Hier stelt u gemakkelijk vragen over de proeven. Daarnaast leest u er antwoorden, tips en ervaringen van andere bewoners. 

E-mail

Vragen kunt u stellen via e-mailadres afvalapart@veere.nl

Meedenken? Ja, graag!

In 2018 start de gemeente met vijf proeven voor een nieuwe afvalinzameling in Veere. De proef waar u aan deelneemt is er daar één van. Om deze proeven goed te kunnen beoordelen is uw mening belangrijk. Heeft u ideeën over een betere afvalscheiding in de gemeente? Laat het ons weten via afvalapart@veere.nl en wij nemen contact met u op.

Veelgestelde vragen

Wilt u meer weten? Bekijk de veelgestelde vragen.

Vacatures

Volg gemeente Veere

  

Contactgegevens

Gemeente Veere
Postbus 1000
4357 ZV Domburg
Telefoon (0118) 555 444
Fax (0118) 555 433
E-mail gemeente@veere.nl

 06 2358 4577

Bezoekadres:
Traverse 1
4357 ET Domburg

Apps