Afvalproef Gapinge

Luister met BrowseAloudLees voor
Home > Inwoners > Afval apart > Afvalproef Gapinge

Afvalproef Gapinge

Aparte (derde) container voor oud papier en karton in Gapinge

De gemeente Veere is bezig met diverse afvalproeven in verschillende dorpen om de hoeveelheid restafval naar beneden te krijgen. Uw afval is geen afval, maar een nieuwe grondstof. Goed uw afval scheiden levert meer grondstoffen op en dat is beter voor het milieu. Het oud papier en karton dat u apart aanbiedt via de diaconie zorgt ervoor dat minder bomen nodig zijn voor het maken van nieuw papier. Voor de afvalproef in Gapinge ontvingen alle huishoudens in 2018 een derde container voor het apart houden van het oud papier en karton.

De proef is afgelopen, maar de inzameling gaat door

Eind 2018 is de proef in Gapinge afgelopen. In 2019 gaan de ZRD en de diaconie gewoon door met de inzameling van het oud papier en karton. U kunt dus voorlopig uw container blijven gebruiken. Nadat alle afvalproeven in gemeente Veere zijn afgerond, besluit de gemeenteraad over de nieuwe afvalinzameling in gemeente Veere. Dat is in het najaar van 2019.

Bekijk de afvalkalender van Gapinge om te zien wanneer bij u het oud papier opgehaald wordt in 2019.

Evaluatie van de proef

In januari vulde een groot deel van de inwoners van Gapinge een enquête in over de afvalproef. De ingevulde vragenlijsten worden nu verwerkt. Het rapport met de uitkomsten van de enquête kunt u binnenkort hier bekijken. De gemeente informeert u nog over de resultaten via de Veerse Krant. Na afloop van alle proeven ontvangt u de laatste nieuwsbrief.

Vragen?

Mail gerust uw vragen naar afvalapart@veere.nl.

Vacatures

Volg gemeente Veere

  

Contactgegevens

Gemeente Veere
Postbus 1000
4357 ZV Domburg
Telefoon (0118) 555 444
Fax (0118) 555 433
E-mail gemeente@veere.nl

 06 2358 4577

Bezoekadres:
Traverse 1
4357 ET Domburg

Apps