Een inwoner van Serooskerke (gemeente Veere) is besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19). Na laboratoriumonderzoek stelde het RIVM dit resultaat 10 maart vast. De vrouw is in Noord-Italië geweest. De patiënt zit in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden goed.

Burgemeester Rob van der Zwaag van de gemeente Veere: “Ik heb inmiddels telefonisch contact met mevrouw gehad en vind het heel vervelend wat mevrouw en haar familie op dit moment meemaken. Ik heb vernomen dat mevrouw goed heeft gehandeld op advies van het RIVM en GGD Zeeland. Ik heb het volste vertrouwen in de aanpak van de verschillende betrokken partijen. De gemeente heeft nauw contact met GGD Zeeland en de Veiligheidsregio Zeeland.”

Contactonderzoek

GGD Zeeland brengt in kaart met wie deze patiënt contact heeft gehad (contactonderzoek). GGD Zeeland blijft alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Zeeland kan verspreiden.

Wat kan je zelf doen?

Het is belangrijk te letten op goede hand en hoesthygiëne, zo voorkom je allerlei ziektes. Dit doe je door:

  • Handen wassen met zeep;
  • Niezen/hoesten in de elleboog;
  • Papieren zakdoekjes te gebruiken;
  • Geen handen  schudden. 

Heb je vragen?

Bij vragen over je gezondheid kun je terecht bij je eigen huisarts en algemene vragen over het virus kunnen gesteld worden via: 0800-1351.

Actuele reisinformatie vind je op de website van Nederlandwereldwijd.