Energiebesparing is actueler dan ooit. Veel mensen zijn op zoek naar mogelijkheden om energie te besparen en verdiepen zich in bijvoorbeeld isolatie van de woning of de aanschaf van zonnepanelen. U wellicht ook. Graag informeren wij u over de eerste belangrijke stap bij energiebesparing: het isoleren van uw woning.

Informatiemarkt

Op woensdag 18 mei 2022 organiseert de werkgroep Duurzaam Serooskerke een informatiemarkt met lokale aanbieders. Zij adviseren u over welke stappen u het beste kunt nemen om uw woning te verduurzamen. De informatiemarkt vindt plaats van 19:30 tot 22:00 uur in de Zandput in Serooskerke.

Energietransitie

Zo’n 95% van de woningen in onze gemeente gebruikt aardgas voor verwarming, warm water en koken. De Rijksoverheid wil dat vrijwel alle woningen in 2050 van het aardgas af zijn. Dat is een hele verandering, een zogenaamde ‘Energietransitie’. U kunt zich het beste op deze ontwikkeling voorbereiden door het isoleren van uw woning. In een slecht geïsoleerde woning verdwijnt 30% van de warmte via het dak. Via de muren gaat daarnaast nog zo’n 20% van de energie verloren en via de vloer 10%. Door te isoleren bespaart u energie en nemen uw energiekosten af. Een goed geïsoleerde woning heeft ook een hoger wooncomfort en houdt ’s zomers de warmte buiten. Ook stijgt de waarde van uw woning wanneer u een hoger energielabel heeft. 

Advies bij aanpak van uw woning

De juiste isolatie, goede ventilatie en een duurzaam verwarmingstype leveren een grote energiebesparing op. Heeft u plannen voor groot onderhoud of het vervangen van de keuken, kozijnen of tegelvloer? Dan is het de moeite waard om deze plannen te combineren met het verduurzamen van uw woning. Hiervoor zijn verschillende subsidies en leningen beschikbaar. Als u twee verduurzamingsmaatregelen neemt, wordt in 2022 maar liefst 30% van de kosten vergoed. Verduurzamingsmaatregelen zijn bijvoorbeeld isolatie (vloer-, dak-, spouwmuurisolatie of HR++glas) en de aanschaf van een (hybride) warmtepomp of zonneboiler. 

Wilt u weten wat voor uw huis de beste oplossing is? Voor advies kunt u terecht bij de onafhankelijke energieloketten Duurzaam Bouwloket of Energiek Zeeland.

Gezocht: praktijkvoorbeelden duurzame woningen

Wij zijn op zoek naar huiseigenaren die trots zijn op hun duurzame woning. Heeft u een duurzame woning en wilt u daar graag meer over vertellen? Geef dit dan door via duurzaamveere@veere.nl onder vermelding van uw naam en adres. U kunt via dit mailadres ook uw vragen stellen over het verduurzamen van uw woning.