De gemeente Veere organiseert dinsdag 19 april drie informatiemomenten voor vluchtelingen uit Oekraïne en gastgezinnen. Doel van de bijeenkomst is om zoveel mogelijk informatie te verstrekken en inventariseren welke vragen er leven onder de vluchtelingen.

Onderwerpen

De vluchtelingen en gastgezinnen krijgen een brief thuis gestuurd met de uitnodiging. De bijeenkomst gaat onder andere over zaken als leefgeld, gezondheidszorg, werk en onderwijs. Er is ook gelegenheid om vragen te stellen. De gemeente zorgt ervoor dat er een tolk aanwezig is ter ondersteuning.

Locaties gemeentelijke opvang

Op dit moment hebben we binnen de gemeente twee gemeentelijke opvanglocaties waar vluchtelingen worden opgevangen. De gemeente is op dit moment bezig om vier verschillende locaties binnen de gemeente geschikt te maken voor de huisvesting van ongeveer 100 vluchtelingen. De gesprekken met de eigenaren van de locaties vinden nog plaats.

Inschrijvingen

Het registreren van Oekraïense vluchtelingen bij de gemeente begint op gang te komen. Tot en met donderdag zijn er 97 mensen ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). Inschrijven is van belang om zaken als zorg en onderwijs goed te organiseren.