TCR verzorgt het leerlingen vervoer op Walcheren. Het bedrijf is failliet verklaard, maar de gemeenten hebben de toezegging gekregen dat alle leerlingen volgens het normale schema worden opgehaald. Dit geldt naar alle waarschijnlijkheid ook voor volgende week.

De ouders/verzorgers zijn per sms op de hoogte gebracht. Voor de ouders organiseert elke Walcherse gemeente op korte termijn een informatiebijeenkomst. Actuele informatie vindt u op deze website. Wij beseffen dat dit een hele vervelende situatie is voor deze kwetsbare leerlingen en hun ouders.  De gemeenten werken hard aan een oplossing.

Update 20 februari 2020

Noot Personenvervoer gaat het leerlingen- en jeugdvervoer op Walcheren vanaf 2 maart uitvoeren. De gemeenten hebben deze nieuwe overeenkomst gesloten nadat TCR op 10 februari failliet is verklaard. Dit geeft de ruim 500 Walcherse leerlingen die naar speciaal onderwijs gaan duidelijkheid. Ze gaan op de eerste dag na de voorjaarsvakantie met een nieuw busje naar school.

Noot benadert alle chauffeurs van het failliete TCR, waarmee de kans groot is dat de meeste leerlingen hun vertrouwde chauffeur houden. De chauffeurs krijgen direct een arbeidscontract aangeboden waarmee ook voor hen een einde komt aan een onzekere periode. Vóór de start van de scholen (na de voorjaarsvakantie) krijgen ouders en verzorgers precieze informatie over de
uitvoering van het leerlingen- en jeugdvervoer.

De overeenkomst met Noot loopt tot 1 augustus 2021. Dat geeft de gemeenten de tijd om een Europese aanbesteding voor te bereiden. Voor een robuuste oplossing kunnen alle Zeeuwse gemeenten en de provincie wellicht samen naar slimme oplossingen op het gebied van mobiliteit zoeken. De overeenkomst maakt een eind aan een onzekere periode voor de ouders/verzorgers, leerlingen en scholen.

De leerlingen die naar speciaal onderwijs gaan, reageren vaak gevoelig op veranderingen en onzekerheden. Daarom zijn alle ouders/verzorgers en de scholen in de afgelopen periode dagelijks op de hoogte gehouden. Woordvoerder namens de Walcherse gemeenten Sem Stroosnijder (Vlissingen): “Een belangrijke taak van de gemeente is  zorgen dat alle kinderen naar school kunnen. Het was even spannend, maar we zijn opgelucht dat we de leerlingen nu weer zekerheid kunnen bieden. Noot rijdt met vrijwel nieuw materieel, dat is fijn voor de leerlingen en het milieu."

Update 14 februari 2020

We gaan ervan uit dat de busjes van het leerlingen- en jeugdvervoer aanstaande maandag (en wellicht heel komende week) ‘gewoon’ weer rijden. Mocht het anders zijn dan berichten wij dit aan de ouders en scholen. Nieuws treft u ook aan op de websites en social media van de gemeenten. De gemeenten hebben de ouders nogmaals laten weten dat zij deze onzekere situatie erg vervelend vinden. Het spijt hen dat zij de ouders nog niet helemaal gerust kunnen stellen. Maar zij zijn hard aan het werk om alternatieven te organiseren.

Update 13 februari 2020

Morgen (vrijdag) rijden de busjes van TCR weer. Voor komende week hebben we nog geen uitsluitsel. We berichten ouders en scholen daar via sms uiterlijk zondag over, zo mogelijk eerder. Bij sommige mensen is verwarring over TCR en GVC. TCR is het vervoersbedrijf dat failliet is. De curators bekijken van dag tot dag of er genoeg geld is om alle leveranciers te betalen, bijvoorbeeld voor de brandstof. De gemeenten zijn afhankelijk van hun oordeel en daarom kunnen we pas zo kort van tevoren aangeven of er gereden wordt. De GVC is de vervoerscentrale die dagelijks de routes van alle bussen en busjes met hun chauffeurs indeelt. De GVC is niet failliet.

Update 11 februari 2020

Gelukkig zijn alle kinderen van het leerlingen en jeugdvervoer vanochtend naar school gebracht. We gaan ervan uit dat dit deze week gewoon doorgaat. Mocht dit anders zijn, dan berichten wij de ouders per sms. De gemeente is hard bezig met een oplossing. Zodra wij daarover meer duidelijkheid hebben nodigen wij ouders/verzorgers uit voor een informatiebijeenkomst. Wij betreuren dat we de ouders, leerlingen en hun gezinnen nu nog niet de duidelijkheid kunnen geven waar zij op wachten. Maar we zijn ze dankbaar voor hun begrip.

Busstoel