Domburg

De bijeenkomst met zang, muziek, gebed en een korte meditatie begint om 19.30 uur in de kerk aan de Markt. Het Taptoe signaal wordt geblazen, waarna de 2 minuten stilte in acht worden genomen.

Gapinge

Om 19.40 uur verzamelen bij verenigingsgebouw De Spil voor een stille tocht naar de begraafplaats. Op de begraafplaats om 19.50 uur een toespraak, declamatie en het Taptoe signaal wordt geblazen. Om 20.00 uur twee minuten stilte, gevolgd door het Wilhelmus en bloemen leggen. 

Koudekerke

Om 19.15 uur vertrek stille tocht van de kerk naar de begraafplaats. Van 19.30 tot 20.00 uur herdenking bij het oorlogsmonument voor de begraafplaats met toespraken. Om 20.00 uur het Taptoe signaal en twee minuten stilte, bloemlegging bij het monument en defilé langs het monument.

Oostkapelle

Inloop in de Dorpskerk vanaf 19.00 uur met muziek van Crescendo. Klokgelui, welkomstwoord en zingen Zeeuws Volkslied. Toespraak, voorlezen Memorandum, bijdragen leerlingen van de Eben-Haëzerschool en koraalmuziek door Crescendo. Om 20.00 uur bij het monument Signaal Taptoe, twee minuten stilte, Wilhelmus en het leggen van bloemen.

Serooskerke

Om 19.20 uur kranslegging bij het monument door: Gemeente Veere, VOMI, Voormalig verzet, Oranjevereniging, Dorpsraad, Protestantse Gemeente te Serooskerke, kinderen van Serooskerke en Comité Herdenking 4 Mei – 8 November. Aansluitend stille tocht naar de begraafplaats onder het luiden van de klok. Daar volgt om 19.45 uur een toespraak door vertegenwoordiger van de gemeente Veere. Een gedicht wordt voorgedragen. Na het Taptoe signaal, waarna 2 minuten stilte wordt gehouden. Dan het Wilhelmus en kranslegging door vertegenwoordiger van de gemeente Veere en door de Oranjevereniging. 

Veere

Om 19.00 uur Vesperdienst Kleine Kerk aan de Kapellestraat met zang en muziek. Om 19.30 uur stille tocht vanaf het monument in de tuin van de Grote Kerk naar het oorlogsmonument op de begraafplaats Zanddijk. Koraalmuziek Veere's Genoegen, noemen van namen en het Taptoe signaal. Om 20.00 uur twee minuten stilte, het Wilhelmus, toespraken, gedicht door kinderen en kranslegging.

Vrouwenpolder

Om 19.40 uur begint de herdenking met een voorwoord door de heer Piet Corbijn bij het monument aan de Fort den Haakweg. Vertrek om 19.45 uur in een stille tocht naar de begraafplaats. Vanaf 20.00 uur twee minuten stilte, toespraken, samenzang, Wilhelmus en bloemengroet. Belangstellenden kunnen na de ceremonie napraten in De Ontmoeting (ruimte achter de Pelgrimskerk).