Winnaar Groene Innovatieprijs Veere 2018

winnaar groene innovatieprijs 2018

Lokerse Architecten uit Biggekerke heeft de Groene Innovatieprijs Veere 2018 gewonnen. De jury beoordeelde de 12 genomineerde Veerse ondernemers op hun bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen, innovatie en inspiratie. Daarbij kwam architect / eigenaar Timko Lokerse uit Biggekerke als winnaar uit de bus.

Timko Lokerse sluit met zijn ontwerpen perfect aan bij de principes van de circulaire economie en een duurzame energievoorziening. Daarbij heeft hij veel oog voor de landschappelijke inpassing en het versterken van de lokale economie. 

Niet alleen is Lokerse innovatief in zijn manier van ontwerpen, zoals de duinovergangen die meebewegen met het landschap of het Duinhotel Tien Torens: een cradle to cradle ontworpen gebouw dat zelfvoorzienend is en een eenheid vormt met het landschap en de natuur. Ook zit zijn innovatiekracht in het voortdurend op zoek gaan naar nieuwe, duurzame materialen, onder andere met het duurzame meubelmerk TiPa.  

Deze manier van werken van Lokerse sluit volledig aan bij de aspecten die van waarde zijn voor een duurzame Veerse gemeente: behoud van de kwaliteit van het landschap en de natuurwaarde, het sluiten van de kringlopen op lokaal niveau, een duurzame bouwsector en het omschakelen naar een duurzame en schone energievoorziening. 

uitreiking groene innovatieprijs 2018

Jury Groene Innovatieprijs Veere 2018

De winnaar van de Groene Innovatieprijs wordt bepaald door een speciaal samengestelde, onafhankelijke jury, bestaande uit:

  • Adriaan Wisse (Bestuurslid FOV) - juryvoorzitter
  • Ingrid de Vries (Docente HZ University of Applied Sciences) - jurylid
  • Harmen Treur (Winnaar Groene Innovatieprijs Veere 2017) - jurylid
  • Stijn van Kervinck (Vertegenwoordiging gemeenteraad)  - jurylid
  • Han Reijnhoudt (Vertegenwoordiging gemeentelijke organisatie) - jurylid

Bekijk het voorstelrondje (136.614 KB) om kennis te maken met de juryleden.

Filmpje Groene Innovatieprijs