Bereid uw woning voor op de toekomst

Vanaf 2050 moet elke woning in Nederland van het aardgas afgesloten zijn en duurzaam verwarmd worden. Als u gaat verbouwen is het verstandig om hier rekening mee te houden en de woning hierop voor te bereiden.

Hiervoor kunt u terecht bij het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket. Duurzaam Bouwloket wordt door de gemeente ingezet om woningbezitters te helpen bij het maken van de juiste keuzes bij het verduurzamen van hun woning. Onafhankelijk adviseurs vertellen u hoe uw woning comfortabel, energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij verbouwd kan worden. Zodat de woning toekomstbestendig is.

Bent u op zoek naar een bedrijf dat de maatregelen voor u kan treffen? Duurzaam Bouwloket helpt een betrouwbaar bedrijf te vinden via de website van Duurzaam Bouwloket.

Gratis informatie en advies

Inwoners uit de gemeente kunnen gratis en onafhankelijk informatie of advies inwinnen op de website www.duurzaambouwloket.nl

Daarbij staan de adviseurs van het Duurzaam Bouwloket voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Mail uw vraag naar info@duurzaambouwloket.nl

Doe de energiesubsidie-check

Bekijk welke subsidies- en financieringsmogelijkheden er landelijk, provinciaal en in uw gemeente zijn via www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck.

Stappenplan duurzaam bouwen

Met het stappenplan duurzaam bouwen (441.272 KB) krijgt u een indicatie hoe u als particulier zelf een woning kunt bouwen zonder energierekening.

Goed om te weten

In de meeste gevallen moet u de subsidie aanvragen voordat u de maatregelen uit gaat voeren.