Wethouder Tuk opende maandag 20 november 2023 Amicitia in Aagtekerke. Amicitia is de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) aan de Agathastraat in Aagtekerke. Samen met enkele kinderen van de Versluijsschool knipte de wethouder maandag een door de kinderen gemaakte slinger door. Daarmee hebben de inwoners van Aagtekerke een nieuw dorpshuis. Na het welkomstwoord van wethouder Tuk was het tijd voor een drankje en een hapje. De hele dag door konden geïnteresseerden een kijkje nemen in het nieuwe gebouw.

Veelzijdige ontmoetingsplek

Tijdens de feestelijke opening vierden de gemeente, bouwpartners, gebruikers, omwonenden en inwoners van Aagtekerke de komt van het nieuwe dorpshuis.  Wethouder Tuk vertelt: “Ik ben ontzettend trots op de samenwerking met alle gebruikers en bouwpartners én op het indrukwekkende resultaat. De inwoners van Aagtekerke kunnen gaan genieten van deze veelzijdige ontmoetingsplek.”  

Met de nieuwe MFA brengt de gemeente Veere zoveel mogelijk maatschappelijke voorzieningen in Aagtekerke bij elkaar. Het multifunctionele gebouw omvat een  gymzaal, dorpshuis- en gezondheidsfunctie. De nieuwe accommodatie is bijna energieneutraal (BENG) en heeft geen gasaansluiting. De speeltuin van het Dorpsplein/Bouwluststraat in Aagtekerke is verplaatst en ligt nu naast Amicitia.

Bedankje

Stichting Vrouwen Agatha gaat het nieuwe dorpshuis Amicitia exploiteren. De Stichting was ook al actief in het oude dorpshuis. Samen met vrijwilligers gaan ze ervoor zorgen dat het een dorpshuis voor alle inwoners wordt. Amicitia is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidies. Vanuit de Regiodeal Zeeuws-Vlaanderen heeft Amicitia een bijdrage ontvangen. Verder zijn er van het Oranjefonds, VSB Fonds en de Postcodeloterij subsidies ontvangen die benut zijn om het dorpshuis verder in te richten. Daarom een bedankje aan iedereen die in wat voor vorm ook een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van dit gebouw!

Opening Amicitia door wethouder Tuk