Gratis planten om uw tuin te vergroenen!

Kijk eens kritisch naar uw tuin. Zijn al die tegels echt nodig? Maak uw tuin eenvoudig groener door tegels te verwijderen en te vervangen door planten.

Wij willen u enthousiast maken om uw tuin groener te maken. Door tegels te vervangen door planten draagt u bij aan een mooie en gezonde omgeving. De voordelen van groen zijn talrijk: het absorbeert water, waardoor het riool bij extreme regenval minder wordt belast; het verbetert de luchtkwaliteit en vermindert de concentratie fijnstof; het biedt schaduw en verkoeling tijdens warme zomers; het vergroot het leefgebied voor vogels, insecten en andere dieren; het vermindert omgevingsgeluid en helpt stress te verminderen, waardoor het goed is voor onze gezondheid en welzijn. Door het planten van bomen en planten verbetert daarnaast de biodiversiteit in uw tuin en helpt u de natuur een handje. Inheemse bomen en planten zijn soorten die al eeuwen van nature in Nederland voorkomen. Op het overzichtlink naar pdf bestand  (105 KB) kunt u zien welke dat zijn. 

Met het vergroenen van uw tuin levert u een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van uw buurt. Op de website www.operatiesteenbreek.nl(externe link) kunt u meer lezen over de voordelen van groen in uw tuin.
 

Doet u mee?

Voor elke vierkante meter tegels die u in uw tuin vervangt door groen krijgt u van ons een waardebon voor gratis planten. De waardebon is bij verschillende kwekers in de gemeente in te leveren voor planten naar keuze. De volledige uitleg staat in de actievoorwaardenlink naar pdf bestand (181 KB).

In de flyer Makkelijk groenlink naar pdf bestand  (2.647 KB) staat een stappenplan om in uw tuin tegels te vervangen door een eenvoudig te onderhouden groene en bloeiende tuin.

Doe het zelf! Elke tegel telt!

Aanmelden