Aanvragen parkeervergunning gemeente Veere

Inwoners van de kernen Domburg en Veere die in de zones voor betaald parkeren of vergunninghouders wonen, kunnen voor hun auto een parkeervergunning kopen. Ook bedrijven die in deze zones gevestigd zijn, kunnen parkeervergunningen aanschaffen. Deze kunt u bij ons aanvragen.

U kunt per huishouden maximaal twee parkeervergunningen aanschaffen, waarvan maximaal een vergunning vrij van kenteken. Vanaf 2019 is de eerste vergunning op kenteken gratis.

Wanneer kunt u een parkeervergunning krijgen?

Als inwoner kunt u een parkeervergunning aanvragen als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U bent eigenaar van het voertuig óf gebruiker van een leaseauto of bedrijfsauto.
  • De betreffende auto staat op uw naam geregistreerd.
  • U woont in een gebied waar u een parkeervergunning moet hebben of u staat als eigenaar van de betreffende woning geregistreerd.
  • U staat ingeschreven als inwoner van de gemeente Veere.

Parkeervergunning inwoners

Vanaf 2019 is de eerste vergunning op kenteken gratis. Voor een tweede vergunning op kenteken betaalt u € 40,00. U kunt ook een vergunning vrij van kenteken kopen; deze kost € 140,00 en sturen we bij een digitale aanvraag aangetekend naar u op. U kunt uw parkeervergunning(en) digitaal aanvragen. Ook een wijziging van uw kenteken kunt u online doorgeven.

Vraag uw parkeervergunning online aan met DigiD en u ontvangt € 5,00 korting per vergunning

aanvraagformulieren parkeervergunning en/of kraskaarten Domburg en Veere

Vraag uw parkeervergunning aan (printversie)

aanvraagformulier parkeervergunning

aanvraagformulier wijziging parkeervergunning

Waar mag u met een vergunning parkeren in Domburg en Veere?

Met de parkeervergunning mag u in alle straten en op alle betaald-parkeerterreinen in Domburg parkeren m.u.v. de Ooststraat, de Markt en de Weststraat. In Veere mag u met de parkeervergunning in alle parkeervakken in de straten en op de betaald-parkeerplaatsen van de oude kern Veere parkeren.

Abonnement waterschapsterreinen

Een abonnement waterschapsterreinen kunt u via het formulier hieronder aanvragen.

aanvraagformulier abonnement Waterschapsterreinen

Meer weten?

Wilt u meer weten over parkeren in de kernen Domburg en Veere? In de parkeerverordeningen leest u er alles over. Klik op de link hieronder. U vindt de verordening onder het kopje Ruimtelijke Ordening, verkeer en vervoer.

U kunt voor meer informatie ook terecht bij de Centrale Publieksbalie van de gemeente Veere. Hier kunt u ook een parkeervergunning aanvragen. Vergeet dan niet uw kentekenbewijs, legitimatiebewijs en eventueel uw inschrijvingsbewijs van de Kamer van Koophandel mee te nemen!

Contactgegevens

Centrale Publieksbalie gemeente Veere, Traverse 1, 4357 ET Domburg, telefoonnummer (0118) 555 444 en e-mailadres cpb@veere.nl. Bekijk de openingstijden.