Tijdens de corona-crisis werd duidelijk dat onderling afstand houden een belangrijk issue was. In de gemeente Veere, met haar vele stranden, was dit een signaal om te kijken hoe de drukte in de openbare ruimte en dus ook op de stranden verspreid zou kunnen worden. Waar in drukke kernen gewerkt is met Corona-coaches, werd voor stranden gekozen om een website, strandwijzerveere.nl genaamd, te introduceren.

Bezoekers

De Strandwijzer maakt in één oogopslag helder hoe het op dat moment is gesteld met drukte op de diverse Veerse stranden. Op 15 juli 2020 is de Strandwijzer geïntroduceerd en bleek vanaf de start direct een succes. Dagelijks hebben vele strandbezoekers op de website gekeken, de pagina is bijna een half miljoen keer bekeken van half juli tot eind augustus. De gebruikers van de website blijken zowel de bewoners als de toeristen van de gemeente Veere te zijn. 

Blijft online

De komende tijd zal de website online blijven. Het is nog steeds redelijk druk in de gemeente Veere en bij zonnige dagen komt de strandwijzerveere.nl nog prima van pas.