Dinsdag 2 november startten 22 Veerse ondernemers enthousiast aan de cursus Gastheer van het Landschap Walcheren 2021! Tijdens de eerste cursusdag “Pracht van de Nacht” brachten ze een bezoek aan de Sterrenwacht in Oostkapelle en volgden ze een excursie onder leiding van de boswachter door natuurgebied De Manteling. De andere 3 cursusdagen verdiepen ze zich in de ontstaansgeschiedenis van Walcheren, kansen voor meer natuurbeleving op het strand en bijzondere streekproducten zoals zeewier. In 2018 gingen al 23 enthousiaste Walcherse ondernemers hen voor.

Toeristische Impuls

IVN natuureducatie organiseert deze cursus Gastheer van het Landschap op Walcheren. Door een bijdrage van de gemeente Veere vanuit het budget Toeristische Impuls, kunnen Veerse ondernemers met flinke korting deelnemen. Het budget Toeristische Impuls is bedoeld om het toeristische product in gemeente Veere te innoveren en te verduurzamen. Kijk voor meer informatie op de pagina Toeristische Impuls op onze website. 

Natuur en natuurbeleving

Natuur en natuurbeleving spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Mensen trekken meer de stad uit en kiezen vaker voor een verblijf in het landelijk gebied. Wist je dat je in de gemeente Veere één van de donkerste plekjes in Zeeland kunt vinden? Vanaf welk punt op Walcheren heb je het beste zicht op de Melkweg? Herken jij de smaak van vers gesneden zeewier? En wist je dat de Walcherse bodem tal van schatten herbergt die ons meer vertellen over het roemrijke verleden van dit gebied?

Gastheer van het Landschap

In de cursus komt aan bod hoe ondernemers gebruik kunnen maken van deze bijzondere plekken. Hoe kunnen zij met deze kennis hun gasten, personeel of zakelijke relaties iets extra's bieden en gericht doorverwijzen? De cursus neemt ze mee naar de mooiste plekjes van Walcheren. Ze komen meer over de natuur te weten, het cultuurhistorische landschap en ze maken kennis met bijzondere streekproducten. Ook komen ze in contact met andere ondernemers en werken samen aan producten, diensten of arrangementen waarmee ze inspelen op de bijzondere kenmerken van Walcheren. Op die manier kunnen ze gasten, personeel of zakelijke relaties iets extra's bieden en gericht doorverwijzen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van IVN natuureducatie.