Burgemeester Rob van der Zwaag is trots op de inwoners van Veere: "Wie had dit zien aankomen? Niemand toch. Samen hebben we er het beste van gemaakt. Al met al hebben we het best goed gedaan. Er zijn nauwelijks noemenswaardige incidenten geweest en onze zomer is ordelijk verlopen. Ordelijk en ook veilig. Op deze manier hebben we een relatief goede zomer gehad. Volle stranden, gevulde verblijven en volop genietende mensen in onze kernen.”

 

Risico

Hij vervolgt: "Regels maken in onzekere tijden is best een risico. Er zijn altijd mensen die de ernst onderschatten. Gelukkig is in onze gemeente goed gevolg gegeven aan de oproepen en met elkaar en met een goede risicobeheersing hebben we samen er voor gezorgd dat we er goed zijn doorgekomen. Maar we zijn er nog niet."

Tweede golf

"Een tweede golf staat voor de deur en we moeten op elkaar letten, afstand houden, handen wassen en bij klachten niet twijfelen maar testen. Samen kunnen we dat. De komende maanden wordt het kouder en spannend hoe het virus zich gedraagt. Ik wil iedereen nogmaals bedanken en complimenteren voor alle gedane inspanning. Maar hou alsjeblieft nog vol, we zijn nog lang niet van het Coronavirus af.”

burgemeester van der Zwaag
alleen samen krijgen we corona onder controle