Burgemeester Rob van der Zwaag voelt mee met de noodkreet van de horecaondernemers. Tegelijkertijd heeft hij ook oog voor de huidige situatie, waarbij er nog steeds grote coronarisico’s zijn. Tijdens de bijeenkomst van de Veiligheidsregio Zeeland benadrukte hij het belang van de sector, die al maandenlang in onzekerheid verkeert over hun toekomst.

“In Veere is een groot deel van onze economie gericht op toerisme en dus ook toeristische horeca. Denk aan strandpaviljoens, restaurants en andere horeca. Bij hen staat het water al een tijd aan de lippen.” Zo zegt de burgemeester.

Op zoek mogelijkheden voor de horeca

Voor deze sector is er weinig mogelijk. De huidige regels laten weinig ruimte voor deze ondernemers en we dringen aan bij het Rijk om te kijken wat er nu wel mogelijk is. “De ondernemers hebben bewezen dat ze binnen de geldende regels in staat zijn om terrassen veilig te openen voor publiek, bovendien voorkomt het ongewenste drukte elders” zo vervolgt hij.

Overige ondernemers

Ook voor veel andere ondernemers is de situatie alles behalve rooskleurig. De burgemeester hoopt dat ook voor hen spoedig uitzicht ontstaat op een normale situatie. Ook zij zijn toe aan het toewerken naar meer mogelijkheden om uiteindelijk de draad weer op te pakken.

Handhaving

Uiteraard zal Veere de huidige regels handhaven als de ondernemers zelf al opengaan. Iedereen moet de regels respecteren en opvolgen.

Veiligheidsregio

De burgemeesters in de Veiligheidsregio Zeeland stuurden gisteren (25 februari) een bericht naar buiten waarin dezelfde strekking staat. De Veiligheidsregio hoopt dat het gesprek met het Rijk een afweging oplevert die een handreiking naar de horecaondernemers inhoudt. Een handreiking die tegelijkertijd voldoende bescherming garandeert voor iedereen, zodat de druk op de zorg hier niet onnodig oploopt.