Vanwege het coronavirus gelden er regels die de bewegingsvrijheid van mensen beperken. Kwetsbare mensen kunnen daardoor wel een helpende hand gebruiken bij de dagelijkse dingen zoals boodschappen halen. De meeste hulp ontstaat spontaan. Familie, vrienden en buren staan voor elkaar klaar en dat is hartstikke mooi!

Burenhulp

Weet u niet hoe u aan hulp kunt komen, of waar u uw hulpaanbod kenbaar kunt maken? Dan helpt Stichting Welzijn Veere u graag. U kunt zich aanmelden bij Burenhulp, een laagdrempelige, lokale hulpdienst in alle dertien Veerse kernen. Burenhulp brengt mensen die hulp nodig hebben en vrijwilligers bij elkaar. Iets wat nu urgenter is dan we ooit hebben meegemaakt!

Hulp

U kunt bij burenhulp terecht voor hulp bij boodschappen of medicijnen halen, of voor een (telefonisch) praatje en luisterend oor. Hulp die niet dringend is (zoals klusjes in de tuin) doet Burenhulp op dit moment even niet. De vrijwilligers houden afstand om het voor iedereen veilig te houden, maar de hartelijkheid is er niet minder om.

Meedoen

Doet u mee met Burenhulp? Stel uw vraag of biedt uw hulp aan op de website van Welzijn Veere. U kunt ook bellen naar (0118) 583 687 of een mail sturen naar info@welzijnveere.nl

Initiatieven

Ook naast Burenhulp is er een hoop mogelijk! In veel kernen ontstaan nieuwe initiatieven om elkaar te helpen. Ook ondernemers kunnen helpen bij het brengen van boodschappen of maaltijden. Informeer eens bij de dorp-/stadsraad, bij de lokale ondernemers en hou de sociale media (Facebook en Instagram) in de gaten om op de hoogte te blijven.

Vragen

Heeft u andere vragen, weet u niet waar u terecht kunt of wilt u eens sparren over een goed idee voor uw buurt? Bel of mail dan met Welzijn Veere. Op de website van Welzijn Veere vindt u een overzicht met de contactpersonen per kern. 

Burenhulp